Annons


Hotellet där barnen jobbar när föräldrarna kopplar av


På den holländska semesterresorten Hof van Saksen kan föräldrarna ta ledigt medan barnen går till arbetet.

Det låter kanske lite märkligt men konceptet är ett sätt att aktivera barn på ett trevligt sätt under semestern. Via resortens ”Edutainment-program” kan de yngre gästerna prova sina förmågor i de olika karriärmöjligheterna som erbjuds – allt från arkeolog och snickare till detektiv och baseballspelare. Föräldrarna kan själva bestämma om de vill hålla de yngre familjemedlemmarna sällskap på ”jobbet” eller koppla av på egen hand. Inför varje säsong släpps ett nytt program med aktiviteter anpassat till säsongens händelser.

Annons

Från och med mitten av december börjar julprogrammet med jul och vinterinspirerande aktiviteter. För de bollintresserade finns ”Fotbollsakademin” och ”Baseballakademin” med olika övningar. De äventyrslystna kan delta i skattjakten där det gäller att tolka ledtrådar och använda sin detektivinstinkt. Barn som intresserar sig för historiska mysterier kan de delta i arkeologiska utgrävningar i den fornhistoriska staden.

För de små hantverkarna finns det verkstäder där barnen kan hjälpa till att bygga go-karts och modellflyg eller utsmycka riddarsköldar. Julprogrammet erbjuder också skridskoåkning och nyåret firas in med en holländsk nyårstradition, Carbid schieten, som går ut på att tävla om vem som kan skjuta en fotboll längst med hjälp av en raketliknande anordning.

Deltagande i alla de olika aktiviteterna ingår under vistelsen och instruktörerna som leder aktiviteterna har pedagogisk bakgrund.

Här kan du läsa mer om Hof van Saksen (engelsk hemsida).


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…