Annons
Annons


Hundar i aktion mot hiv


Kan en väldresserad hund stoppa spridningen av hiv? Klarar 50 förare och 50 hundar av att hålla takten under tre minuter?

För andra året i rad dansar ett gäng hundägare tillsammans med sina hundar för välgörande ändamål. Den 13-14 december engagerar sig medlemmar från Studiefrämjandets medlemsorganisationer för att stoppa spridningen av hiv.

Annons

Som en del av projektet ”Hundsportens insamling till Musikhjälpen” dyker en dansande flashmob upp i Uppsala på Stora torget lördagen 13 december ca kl. 13:15 och på Stockholm Hundmässa på Älvsjömässan söndagen 14 december kl. 17:30. En annorlunda upplevelse utlovas.

Annika Stigmark, utvecklingsledare på Studiefrämjandet riksförbundet, berättar om initiativet till denna satsning:

– Redan förra året blev jag tagen av hundägarnas fantastiska engagemang för en hållbar framtid! Vi måste alla hjälpas åt om vi vill skapa förändring, därför känns det självklart att satsa på detta. Den dansande flashmobben bygger på ett samarbete mellan hundägare i olika åldrar och med olika erfarenheter av hundträning. Det leder till erfarenhetsutbyten och mervärden som vi vill uppmärksamma, berättar Annika Stigmark.

Deltagarna kommer från lokalklubbar i Sveriges Hundungdom, Svenska Brukshundklubben och Svenska Kennelklubben. Förberedelserna har pågått hela hösten som studiecirklar och samlat deltagare från Sandviken, Hofors, Gävle, Uppsala och Stockholm.

Stockholm Hundmässa pågår den 13-14 december på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent och samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och TV dygnet runt i 144 timmar. Under tiden får de besök av artister, kända personer och civila som engagerar sig i kampen mot en humanitär katastrof. Årets programledartrio är artisterna Linnea Henriksson, Petter Alexis Askergren och Musikhjälpen-veteranen Kodjo Akolor. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik som sänds i programmet.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…