Annons
Annons


Hundfrisör – Tramsigt eller en självklarhet?


hairdresser  scissors comb dog

 

Var väljer du att få din hund klippt/trimmad?

Många kanske tror att det är enkelt att klippa eller trimma en hund. Vissa utser sig för att vara sk. hundfrisörer men utan utbildning och med det förödande konsekvenser!

Annons

Hundfrisöryrket blir mer och mer populärt men i Sverige finns det ingen etableringskontroll inom branschen. Vem som helst får driva och öppna en hundfrisörsalong utan en enda dags utbildning och vem som helst får utbilda hundfrisörer.

Gilla Allas.se på Facebook

I Danmark däremot, har man en etablerad hundfrrisörförening, LHS, www.hundesaloner.dk, där de kräver att man har 3 års utbildning och avlägger 8 prov för att bli certifierad. Denna hundfrisörförening rekommenderas av Danska kennelklubben och vi önskar att den svenska skulle ansluta sig.
LHS medlemmar är alla utbildade, erfarna frisörer och seriösa företagare och alla lärlingar har genomgått en rigorös kvalitetskontroll.

Esther Looren de Jong (Malmö) och Jette Feldt (Lockarp) är två tjejer från Skåne som är de första och enda certifierade hundfrisörerna i Sverige. ”Allt för hundägarnas trygghet. Nu kan man alltså välja om man vill gå till en utbildad hundfrisör eller inte. En valfrihet man inte hade innan. Med detta vill vi uppmana hundfrisörerna i Sverige att ansluta sig för att lyfta fram vårt yrke.”

groominggroominggrooming

 

Det finns många olika typer av hundpäls, men de allra flesta hundar kan vi placera i någon av grupperna långhåriga, korthåriga eller strävhåriga hundar. Vissa pälsar kräver särskild omvårdnad, så kallad trimning. (Svenska Kennel Klubben)

Hur ofta du ska bada din hund beror på pälsens struktur. Rakade hundar bör man endast tvätta om de är smutsiga. Korthårigare hundar bör man bada ungefär 2 gånger per år. Och långhåriga hundar bör man bada var tredje månad eller vid behov. (hundvård.se)

 

HÄR kan du tävla om ett ”spa-kit” till din hund!

Animail_Logo_1row_RGB

 

Jack Russell Terrier getting his hair cut

LÄS OCKSÅ


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…