Annons
Annons


”Hundraåringen” och Downton Abbey-stjärnan hos Skavlan


Dags för säsongens sista Skavlan då bland andra den brittiske skådespelaren Jim Carter, mer känd som butlern Mr Carson i Downton Abbey gästar programmet tillsammans med komikern Robert Gustafsson, regissören Felix Herngren.

Annons

Efter fyrtio år inom brittisk film och teater var han alltjämt en känd skådespelare i England, men med rollen som Mr Carson i Downton Abbey har Jim Carter blivit en världsstjärna.

Gustafsson Hundra år på film
Förväntningarna är höga när den omåttligt populära och bästsäljande boken ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” av Jonas Jonasson nu blir film. Filmen har premiär på juldagen och på fredag kommer huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson och producenten, manusförfattaren och regissören Felix Herngren till Skavlan.

”Svensk barnuppfostran skapar en nation av snorungar” skrev internationella medier i höstas. Den svenske psykiatrikern och författaren David Eberhard var anledningen till skriverierna. I sin nya bok ”Hur barnen tog makten” hävdar han att svenska föräldrar lär barnen att bestämma allt, behandlar dem som porslinsdockor och uppför sig själva som tonåringar.

Självbiografi
Den norska författaren Herbjørg Wassmo har under hösten turnerat Norge runt med boken ”Dessa ögonblick”. En självbiografisk roman där den folkkära och prisbelönta författaren berättar om sitt liv från att hon, 16 år gammal, blev mamma, tills hon debuterar som författare.

Den norska singer-songwritern Ane Brun närmar sig slutet på sin Europaturné där hon firat 10 år som artist. På fredag avslutar hon Skavlan med att framföra sin omtalade version av Beyoncés ”Halo”.

Skavlan: Fredag 29 november, kl 21.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…