Annons
Annons


Hundratals mobiltelefoner hamnar i toaletten varje år


Har du sett mammas mobil?

Förstörd mobiltelefon är den vanligaste drulleskadan tätt följd av trasiga eller borttappade glasögon.

Det visar en ny kartläggning av cirka 30 000 drulleskador från Trygg-Hansa. Men få vet att de faktiskt får ersättning när de tappar mobilen i toaletten eller slarvar bort den på krogen.

Annons

30 000 drulleskador
Trygg-Hansa har analyserat de senaste tolv månadernas cirka 30 000 så kallade drulleskador. De tre vanligaste typerna av drulleskador är förstörda mobiltelefoner, glasögon och bärbara datorer som tillsammans utgör en klar majoritet av de analyserade skadorna. Få människor vet dock för vilka typer av drulleskador som försäkringen gäller.

Gilla Allas.se på Facebook

– Ofta vet man som privatperson inte vad som går att få ersättning för eller inte. Men har man en tilläggsförsäkring till sin hemförsäkring, en så kallad allrisk- eller ”drulle-försäkring”, så har man ett bra försäkringsskydd, säger Håkan Franzén, på Trygg-Hansa.

Smartphone i toaletten inte så smart
Varje år anmäler till exempel över 400 personer till Trygg-Hansa att deras mobiltelefon oavsiktligt hamnat i toaletten. En majoritet av dessa är smarta telefoner. I de flesta fall har en vuxen person tappat ned sin telefon i samband med toalettbesöket. Vid en tredjedel av skadorna är det ett barn som har kastat ned telefonen i toaletten.

Kommer att öka
– Vi tror tyvärr att denna trend kommer att öka med tiden, eftersom man kan anta att många personer i högre utsträckning har med sig telefonen på toaletten ju smartare telefonerna blir. När man bara använde mobilen till att prata i var det väl inte lika stor poäng att ta med den på toan som när man kan jobba på den, uppdatera Facebook eller spela spel samtidigt, säger Håkan Franzén.

Vanliga skador som INTE är ersättningsberättigade:

  • Ditt husdjur har rivit eller tuggat sönder någon ägodel
  • Egendom som förstörts eller ätits upp av möss och råttor då egendomen förvarats i källarförrådet
  • Stulna kontanter

LÄS OCKSÅ


(11)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…