Annons
Annons


5 smarta sätt att bli av med getingar!

Elda kaffe, ta fram papperspåsar och klipp sönder läskflaskor. Här är smartaste sätten att bli av med getingplågan!


Hur-blir-man-av-med-getingar

Är du också trött på att flytta middagen inomhus eller vara rädd för att bli stucken när du ska njuta utomhus? Just nu surrar det värre än vanligt i stora delar av landet, men det finns effektiva trick för att göra slut på getingplågan på egen hand. Här är fem smarta knep!

1. Prova PET-tricket

bli av med getingar

Annons

Ta en vanlig flaska och skär av överdelen med en vass kniv. Vänd den sedan nedåt inuti flaskan, som en tratt, med korköppningen mot botten. Fyll med söt saft eller vinäger.

Getingarna lockas snabbt av lukten och kryper ner i hålet – men kan inte krypa upp igen. Till slut faller getingen ner i vätskan och dör – och avger en doft som lockar till sig ännu fler kompisar. Byt ut flaskorna regelbundet och ha gärna flera åt gången på strategiska platser.

Läs också: 5 saker du kan göra av gamla plastflaskor!

2. Elda kaffe

bli av med getingarna - elda kaffe!

Ett snabbt knep om getingarna stör under middagen är att sätta fyr på kaffepulver (ja, du läste rätt). Lägg kaffet på en bit folie och tänd. Den lilla rökpelaren stör inte middagsgästerna så mycket – men getingarna hatar den. Sägs också fungera lika bra mot envisa myggor.

Läs också: 7 saker du kan göra med kaffesump!

3. Bygg ett nytt bo

ThinkstockPhotos-495209489

Ta en naturfärgad papperspåse och knöla till den lite grand (målet är att få den att se ut som ett större getingbo). Häng sedan upp den. Knepet ska få getingarna att vända i luften – eftersom de tror att området redan är bebott.

Läs också: Knepet som garanterat håller myggen borta!

4. Insektsmedel + vatten

Bli av med getingarna!

Att pudra Myrr eller annat insektsdödande preparat där getingarna flyger in fungerar också utmärkt – en perfekt metod om du har ett bo innanför husfasaden.

Du kan också blanda Myrr med vatten och använda en sprayflaska. Insektsmedel som Radar fungerar också, spruta gärna in i boet eller i anslutning till ingången för bästa resultat.

Läs också: Så slipper du flugorna i sommar!

5. Dränk dem

Bli av med getingarna!

Om du ska våga dig på det här knepet krävs det lite tålamod och skyddsutrustning. Du måste först vänta tills det blivit mörkt och getingarna gått och lagt sig. Väl inne i sitt mörka bo under kvällen är de lugna och risken för stick är betydligt mindre än annars.

Men ta på dig handskar, regnrock eller andra ytterkläder som kan stå emot en gadd – och ha gärna någon form av skydd för ansiktet. Plocka, eller slå, sedan ner boet och låt det landa i en hink med vatten. Lägg sedan ett lock på. Nästa morgon är både boet och dess invånare redo att bli kompost.

Läs också: Superfällan: 4 ingredienser som håller bananflugan borta!

Från: MåBra

LÄS OCKSÅ


(88)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…