Annons


Bäret som slätar ut dina rynkor!

Uttrycket "fräsch som en nyponros" är knappast tillkommet av en slump. Här är bäret som gör underverk för både din in- och utsida!


Hur-blir-man-av-med-rynkor

De små orangeröda nyponfrukterna är proppfulla med C-vitaminer och antioxidanter. Äter du nypon skyddar du dig mot urinvägsinfektion och ger leder och ligament lite extra omsorg, eftersom nyponpulver har en stärkande effekt på kroppens bindväv och kan lindra ledvärk.

Annons

Men oljan som utvinns från nypon är också en näringsrik cocktail för hud och hår. Tack vare sitt höga innehåll av aktiva antioxidanter har nypon en dokumenterat positiv effekt på rynkor.

Stärkande protein

I en studie gjord under åtta veckor på kvinnor mellan 35 och 65 år hade de kvinnor som tagit kapslar med nyponpulver färre rynkor, högre fukthalt i huden och mer elasticitet.

Både huden och ledernas brosk innehåller fiberproteinet kollagen och forskarna tror att nypon, som är rika på näringsämnen och fettsyror, stärker just kollagenet.

Här är tre nyponprodukter mot rynkor:

wild-rose

Neal’s Yard Remedies Wild Rose Beauty Balm är en multifunktionell produkt som kan användas som rengöring, exfoliering eller ett djupt närande balsam för att vårda torra parter på huden. Innehåller exceptionellt höga halter av vild nyponolja och ger extra lyster och näring via blom- och örtoljor.

Pris: 465 kronor, 50 gram via eleven.se

 

1363949-origpic-bcd369.jpg_0_0_100_100_300_300_100

Rose Body Moisturizer från Dr. Hauschka är en krämig fuktighetslotion med bland annat extrakt av vilda nypon som stärker hudens naturliga fuktskydd, passar även dig med känslig hud.

Pris: 219 kronor 145 ml via shop.drhauschka.se

Generate

Overnight Repair Serum från Dermalogica är ett intensivverkande nattserum som gör sitt arbete medan du sover. Innehåller bland annat argan- och nyponolja samt algextrakt som stramar upp och korrigerar ålderstecken.

Pris: 755 kronor 15 ml via kicks.se

Läs också: 5 enkla knep för att få bort rynkorna!


(21)
(0)Annons

  • Brian Hill

    Alla vet att frukt spelar en viktig roll för att bibehålla vår skönhet. Tack för att dela en lista över produkter att bli av med rynkor. Håll dela skönhetsrelaterade produkter. Fler produkter Kan vara hitta på highgrade.se


Annons

Laddar nästa sida…