Annons
Annons


Hur får jag bondkakorna bruna?


smakakor_plat

När jag bakar bondkakor blir de inte lika bruna som de som säljs i matbutiker. Tillsätter bagerierna några speciella ingredienser som gör köpekakorna brunare?
Prenumerant

Det var märkligt att dina bondkakor inte blir bruna. Både sirap och bikarbonat ingår, och de påverkar utseendet. I recepten står i regel ljus sirap, men du kan ju alltid prova med mörk sirap, om du vill ha kakorna brunare. Då får du även lite kraftigare smak. Förväxla inte mörk sirap med brödsirap, för det fungerar inte så bra.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Det är svårt att svara på om storbagerierna gör något speciellt med sina kakor eftersom deras recept är hemliga. Men efter vad jag kan se när jag kontrollerat olika innehållsdeklarationer så används inga speciella färgämnen för att få dem brunare.

Läs också:

Smarrigaste småkakorna

Småkakor med schweizernöt

Gott som godis – chokladdoppade nötkakor

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…