Annons
Annons


Supertrick: Så får du myggbettet att sluta klia!

Lata dagar, ljumma kvällar och sena nätter under bar himmel. Sommaren är härlig av många anledningar, men myggbett är INTE en av dem.


 

myggbett-sluta-klia

Röda och kliande myggbett hör tyvärr den svenska sommaren till. Så vad ska man göra för att minska obehagen? Klia inte, säger de flesta, men det är – som alla vet – lättare sagt än gjort.

Annons

När myggan sticker dig sprutar den samtidigt in saliv i sticksåret, bland annat för att hindra blodet från att koagulera. Din kropp reagerar sedan på ämnena i saliven och resultatet blir ett svullet och irriterat myggbett.

Här är 5 supertrick som lindrar klådan:

1. Kyla
Tryck en kall kompress eller annat kylande mot bettet.

2. Eteriska oljor
Använd exempelvis pepparmynts-, eukalyptus-, eller tea tree-olja.

3. Tigerbalsam
Gammalt beprövat knep. Smörj in så fort myggan har bitit.

4. Tandkräm
Tryck ut lite tandkräm och låt verka över natten.

5. Hydrokortisonkräm
Steroiderna i krämen drar ihop blodkärlen och reducerar reaktionen som orsakar klådan.

Läs också: Därför biter myggorna dig mer än andra!

Här är kurerna du INTE bör använda:

 • Ett varmt bad
  Oavsett om du preparerat vattnet med havregryn, bikarbonat, olja – eller något annat som du hört ska hjälpa – är ett varmt bad en dålig idé. Värme gör att det angripna området börjar klia ännu mer.
 • Alkohol
  Att badda bettet med alkohol eller något annat desinficerande är inte att rekommendera. Det hjälper inte och alkoholen kan dessutom torka ut huden, vilket kan göra att det kliar ännu mer.
 • Honung
  Honung är visserligen antibakteriellt, men har tyvärr ingenting att komma med när det gäller myggbett, eftersom klådan är orsakad av din egen kropps reaktion.
 • Kryssa med nageln
  Många är vi som försökt lindra klådan genom att ”kryssa” bettet med fingernageln. Det här fungerar inte alls. Faktum är att det är lika illa att kryssa som att klia eftersom du riskerar att riva upp huden och på så vis få in bakterier i bettet.

Läs också: Knepet som garanterat håller myggen borta!

Källa: Buzzfeed health 
Från: MåBra

LÄS OCKSÅ


(89)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…