Annons
Annons


Hur firar man egentligen jul?


Erik ”Tant Erik” Engkvist, är uppfostrad som Jehovas vittne men fick lämna församlingen när han kom ut som homosexuell. Fot: Marco Lindström

Erik växte upp som Jehovas vittne och man firade inte jul i hans familj. Men efter hans utträde ur församlingen ska han nu bli som alla andra och göra det mest normala av allt.

 

Erik Engkvist är uppvuxen som Jehovas vittne i ett litet jämtländskt samhälle. Han hade traditionellt tjejiga intressen och den sortens uppmärksamhetsbehov som gör att man syr glammiga kläder till roliga timmen.

Annons

Homosoexuellt Jehovas vittne
När han valde att komma ut som homosexuell fick han lämna Jehovas vittnen, med påföljden att hans nära och kära klippte banden till honom.

Filmaren Kalle Lind följer Erik när han, för första gången i sitt liv, förbereder sig för julfirande. Samtalen kom inte bara att handla om julen utan även om normalitet. Kan man säga att Eriks avvikande men lyckliga uppväxt var onormal? Eller är våra föreställningar om vad som är normalt onormala?

Radiopratare
Kalle Lind är radiopratare, filmare och manusförfattare. Tidigare har han bland annat skrivit manus till SVT:s serier ”Häktet”, ”Hej rymden” och ”Skägget i brevlådan”, 2008 års julkalender.

Jul för nybörjare: Lördag 17 december, kl 19.00. SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…