Annons
Annons


Sanningen om hur klomaskiner EGENTLIGEN fungerar

Känner du till maskinerna som man stoppar en slant i för att sedan fånga ett gosedjur med en klo? Det visar sig att allt bara är ett spratt – och att vi blivit fullständigt lurade!


Klomaskin.

Det handlar inte alls om skicklighet när du ska fånga ett gosedjur med klon…

Det finns en sanning bakom klomaskinerna som tillverkarna länge har velat hålla hemlig. Men nu har den amerikanska nyhetssajten Vox avslöjat hemligheten och berättar hur maskinerna egentligen fungerar – och hur de är programmerade.

Annons

slantarFör tillverkarna av maskinerna handlar det naturligtvis om att spelet ska gå med vinst. Om gosedjuret kostar 60 kronor och spelaren bara stoppar i en femkrona måste skillnaden tjänas in på andra spelare.

Gilla Allas.se på Facebook

Spelet handlar alltså INTE om hur skicklig du är på att styra klon – det handlar om huruvida maskinen på förhand har utsett dig till vinnare eller inte.

Vinst 1 av 21 gånger

För att lösa gåtan om klomaskinernas funktion beställde en reporter på nyhetssajten Vox de manualer och bruksanvisningar som medföljer vid köp av en klomaskin. Till sin förvåning upptäckte reportern häpnadsväckande information.

gosedjurMaskinerna är programmerade att i snitt ge vinst cirka 1 av 21 gånger. Gången då maskinen ger vinst får klon maximal styrka och greppar lätt tag i ett gosedjur. Vinsttillfällena portioneras dock ut helt slumpvis, så att spelaren aldrig kan förutse när den ska vinna.

Varje gång spelaren lägger i en ny slant är maskinen dessutom programmerad så att det ska se ut som om spelaren är på väg att få en vinst. Klon tar då tag i ett gosedjur, men ”tappar” sedan greppet. Då vill spelaren givetvis försöka igen, eftersom han eller hon tror att vinsten varit så nära.

Rena lurendrejeriet, alltså.

I klippet nedan kan du se hur det går till:

Läs också: Vet du varför legogubbar egentligen har hål i huvudet?

Av Margaretha Malmgren
Källa: Aftonbladet

LÄS OCKSÅ


(202)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…