Annons
Annons


Hur gör jag Budapestrulle utan att den spricker?


budapestrulle

I vår familj älskar vi verkligen Budapestrulle och jag brukar baka den varje gång någon av oss fyller år. Det finns tyvärr ett problem med detta och det är att jag aldrig lyckas rulla ihop den till en slät fin längd utan att den spricker. Hur ska man bära sig åt för att lyckas?
Ingbritt

Annons

Det finns ett par knep som du kan prova:
* Spritsa smeten i längder, tätt bredvid varandra på längden av den bakpappersklädda plåten. Den färdiggräddade bottnen blir då lättare att rulla och håller ihop bättre utan sprickbildning. Det behövs ingen speciell sprits (tyll) utan det går jättebra att fylla smeten i en rejäl plastpåse och sedan klippa av ett hörn där smeten trycks ut till en slät sträng.

Gilla Allas.se på Facebook

* Låt kakan kallna under en långpanna. Stjälp först upp kakan på bakplåts- eller smörgåspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Täck med plåten och låt kakan svalna helt.

Läs också:

Fler frågor och svar om mat och bak

Skicka in en fråga om mat eller bak


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…