Annons
Annons


Hur gräddas korgbröd?


korgbrod

Ibland bakar jag matbröd och har länge tänkt göra korgbröd, men funderar på om de bara ska jäsa i korgarna eller även gräddas i dem också?
Anna Magnusson

Nej, korgarna används bara för att jäsa degen i, inte till gräddningen.

Annons

Välj täta korgar och mjöla dem kraftigt, gärna med grovt mjöl, till exempel grovt rågmjöl eller graham, men det går också bra att använda vetemjöl. Forma degen till en slät fin bulle och lägg den finaste sidan neråt i botten på korgen. Det är den sidan som sedan kommer överst, när den färdigjästa degen stjälps upp på bakpappersklädd plåt. Sedan är det bara att grädda och njuta av det fina mönstret som blir efter korgen på det färdiga brödet.

Gilla Allas.se på Facebook

Tänk på att diska korgarna ordentligt efteråt.

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…