Annons


Hur hanteras ditt bagage på resan?


bagage

Har du någonsin blivit av med ditt bagage? Vill du verkligen veta vad som kan ha hänt med dina väskor efter att du lämnade dem på flygplatsen? Resejämförelsesajten Skyscanner har intervjuat en bagagehanterare på en stor flygplats som avslöjar sanningen om ditt bagage.

Annons

1. Vilken är den vanligaste orsaken till att väskor försvinner?

Den vanligaste anledningen till att bagage kommer bort är att folk checkar in sina väskor i allra sista minuten. Mellanlandningar är också en vanlig orsak.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Hur ofta stjäls saker ur bagage?

Jag har bara varit med om det en gång. Vi ser en hel del professionella fotbollslag på flygplatsen när de reser till Champions League och Europa League matcher. En gång fick en av killarna som lastade in väskorna på planet tag på en lagkaptensbindel som tillhörde en lagkapten i en känd fotbollsklubb. Utöver det har jag inte upplevt något liknande.

3. Händer det att bagagehanterare medvetet lastar ombord väskor på fel flyg?

Nej, det har jag aldrig varit med om.

4. Ibland ser det ut som att ens bagage behandlats lite väl hårdhänt. Tar ni bagagehanterare i lite för hårt med vilje?

Ja, ibland gör vi arbetet till en lek och kastar väskor till varandra så hårt vi kan. Vi vill inte ta sönder dem men du kan föreställa dig att hanteringen inte är särskilt fördelaktig för väskan, i synnerhet när det handlar om lite dyrare bagage som inte är särskilt robusta.

5. Vilket tips skulle du vilja ge resenärer som vill undvika att deras väskor försvinner eller skadas?

Först och främst: skaffa en hård väska med hjul. Använd inte bagage utan hjul då de oftast är mycket känsligare. För det andra: packa inte för tungt. Om väskan är för tung kan handtagen gå sönder. Sist men inte minst: försegla dina väskor med genomskinlig plast (går att göra på de flesta flygplatser) för att förhindra skador och som en extra säkerhetsåtgärd mot personer som vill ta något, eller placera något, i din väska.

Hela intervjun finns att läsa HÄR


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…