Annons
Annons


Hur kan jag reda glutenfri sås?


vit-sas

 

Hur reder jag en vit sås om jag vill ha den glutenfri?
Lisa I

Jag tycker att majsstärkelse fungerar utmärkt. Den ska röras ut i kall vätska. Antingen blandar du den direkt i kastrullen tillsammans med övriga kalla ingredienser och kokar upp under omrörning, eller också rör du ut den i lite kall vätska och tillsätter redningen i den varma såsbasen.

Annons

Majsstärkelsen är inte känslig för upphettning. Den tål att kokas som en vanlig sås. Det finns även en ljus och en mörk produkt som heter ”Maizena redning”, som kan användas i kokande vätska. Dessa produkter är bekväma men kostar betydligt mer än vanlig majsstärkelse.

Gilla Allas.se på Facebook

Du kan även använda arrowrot, som är mjöl från en tropisk rot. Den används mest i lite finare matlagning eftersom den ligger högt prismässigt.

Glutenfri mjölmix är också ett alternativ, men då bör den vara utan sockertillsats eftersom det annars kan påverka smaken.

 

Första hjälpen för dig som är glutenintolerant! 

– Allas i samarbete med Tidningen Glutenfritt –

Gott & Glutenfritt är kursen för dig som vill veta mer om glutenproblem och hur du lever ett gott glutenfritt liv 

Efter att du gått den här kursen kommer du att ha all kunskap och verktyg du behöver för att kunna leva ett normalt och bra liv, trots glutenintolerans.

Du lär dig vilka råvaror du ska undvika, vilka som är bra för dig, får 72 lättlagade och goda recept för vardag, fest och årets alla högtider. Dessutom kan du dela med dig av recepten till familj och vänner när du ska gå på middag eller fest.

Pris: Just nu 199 kr Ordinarie: 249 kr

knapp ny


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…