Annons
Annons


Hur kan jag stoppa jäsningen?


jasning

Jag tycker att degen jäser alldeles för mycket på sommaren när det är varmt. Ändå vill jag gärna baka matbröd. Är det något speciellt att tänka på? Ska jag minska jästmängden?
Evelyn G

Du kan korta jästiden när det är varmt i köket. Exakt hur mycket kan jag inte ange, det beror på temperaturen, men känn på den jästa degen. Den fördjupning som bildas vid ett lätt tryck med fingret ska gå tillbaka om degen är färdigjäst.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Bäst är att kalljäsa degen. Detta innebär att du använder kall degvätska. Sätt in den färdigknådade degen, övertäckt med plastfilm, i kylen några timmar eller över natten. Ta sedan fram den, forma och jäs på plåt 15–30 minuter före gräddning.

På så sätt får du både en lagom jäst deg och ett färdigt bröd med mer smak och arom.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…