Annons
Annons


Hur lång tid tar det att tina kött?


fryst-rostbiff

Jag har en bit rostbiff i frysen och undrar hur lång tid jag ska beräkna att själva upptiningen tar. Köttbiten väger ungefär 1 kg. Kan man förresten tillaga köttet direkt från frysen?
Lisbeth

Annons

Man kan tillaga köttet helt otinat, men då får man räkna med att tillagningstiden förlängs ganska avsevärt. Så här gör man: Lägg det otinade köttet i en ugnssäker form och placera den på ugnens nedre fals. Stek i 125° ca 1 tim. Vänd på köttbiten och stick in en köttermometer mitt i köttet. Fortsätt stekningen tills termometern visar 60°, om du vill äta köttet som rostbiff.

Gilla Allas.se på Facebook

Otinad rostbiff (1 kg) tar 2–2 1/2 tim i ugnen, medan samma köttbit, delvis eller helt tinad, tar 1 1/4–1 3/4 tim.

Att tina köttet i kylskåp tar 1/2–1 dygn. Man kan även tina köttet i kallt vatten om man har bråttom. Beräkna då 3–4 tim.

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…