Annons
Annons


Hur länge ska man marinera kyckling?


marinerad-kyckling

Jag ska ha fest och tänkte bland annat bjuda på grillade kycklingdelar. I receptet jag läste stod det att marineringstiden var 12–15 timmar. Kan jag dra ner på tiden utan att det blir ett sämre resultat? Jag har tyvärr inte möjlighet att marinera så långt i förväg.
Erika

Annons

Elisabeth svarar:
Jag skulle vilja säga att det blir bättre att marinera köttet bara någon eller några få timmar i detta fall. Längre marinering än så är helt onödigt eftersom marinaden ändå inte tränger längre in i köttet med ökad tid. Du undviker dessutom risken att köttet blir dåligt.

Läs också: Hur länge ska kyckling grillas?

Läs också: Vilka kycklingdelar passar bra att grilla?


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

  • siameser

    Men man marinerar väl kött i kylen eller? Då blir det väl inte dåligt ,som du nämnde?


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…