Annons
Annons


Hur lyckas jag med pitabröden?


pitabrod

Jag försökte mig på att baka pitabröd. Tyvärr blev det inga stora håligheter i bröden. Tvärtom blev de kompakta och finporiga. Tanken är väl att man ska kunna fylla dem med sallad, kött o s v?
Besviken pitabagerska

Annons

Ja, rejäl hålighet är precis vad man önskar när man bakar ett riktigt pitabröd. Knepet för att få det är att man ska lägga de färdigjästa degbitarna på riktigt heta plåtar och grädda dem genast i het ugn. Man får absolut inte nagga brödet för då sipprar luften ut under gräddningen och då kan inga luftfickor bildas. Prova igen och värm plåtarna i 275°  och grädda pitabröden direkt i samma höga temperatur, 3–5 min. Då är jag säker på att du lyckas!

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också:

Så gör du semmelwrap, tacos-semla, korvbröds-semla och pizla!

Gör gammalt bröd som nytt igen!

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…