Annons
Annons


Hur övervintras änglatrumpeten?


anglatrumpet

Hej Karin,

Lycklig ägare för första gången till en änglatrumpet. Hur skall den behandlas ? När skall den tas in för vintern och hur varmt (kallt) skall den ha?

Ska den vattnas under vintermånaderna och när kan man ta ut den i vår igen ?

Annons

Hälsningar Siw

Hej Siw!

Gratulerar till en växt som bara blir pampigare med åren och med fler och fler väldoftande trumpeter. Änglatrumpeten övervintras bäst i ett svalt, men frostfritt utrymme. Saknas ljus gör det inget, eftersom den då fäller sina blad och går i vila.

Gilla Allas.se på Facebook

Om du saknar denna möjlighet kan den till nöds övervintra i rumstemperatur (men så svalt som möjligt, förslagsvis vid ett fönster utan element). Men då fordras en ljus placering, eftersom bladen då kommer att sitta kvar, även om de bleknar. Vattna då sparsamt men regelbundet så att jordklumpen inte torkar ut.

Tidigt på våren planterar du om i ny, näringsrik jord eftersom detta är en hungrig växt. Efter några vecka beskär du änglatrumpeten. Nu ska alla taniga skott bort, så att nya, kraftiga blombärande skott bryter fram. Undvik att både plantera om och beskära samtidigt, eftersom varje moment är en stress för plantan. När frostrisken är över är det dags för änglatrumpeten att komma ut på sommarviste igen.

Lycka till!

Hälsar Karin Elmberg, trädgårdsredaktör på Allas

Vill du ställa en fråga till vår trädgårdsredaktör? Klicka här.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…