Annons
Annons


Så spelar du Pokémon Go!

Pokémon Go har tagit världen med storm. Så här fungerar det!


pokemon-go-8
Spelet går ut på att samla Pokémons, som man sedan tränar på gym för att till slut fightas med andra Pokémons. För att samla Pokémons och prylar behöver du ut och gå.

När du kommit en bit i spelet, närmaste bestämt level 5, så kan du gå med i ett lag och börja hänga på gym. På ett gym kan du träna eller slåss mot andra lags Pokémon.

Annons

På så kallade PokéStops kan man samla Poké Balls och andra föremål som behövs i spelet.

Gilla Allas.se på Facebook

För att fånga en Pokémon måste du träffa den med en Poké Ball – de rödvita bollarna som du hittar vid alla PokéStop.

Liten ordlista för Pokémon Go

Candy
Candy används främst för att få din Pokémon att utvecklas, eller evolve som det kallas i spelet. Godiset finns i olika sorter som hör till specifika typer av Pokémon. När du har tillräckligt mycket godis av en sort så kan du få din Pokémon att utvecklas till en mer avancerad variant av sig själv. Du får candy när du får en ny Pokémon.

CP
CP står för Combat Power och anger hur stark din Pokémon är.

Egg
Pokémon-ägg kan man hitta vid PokéStops och de innehåller en Pokémon. För att ägget ska kläckas måste det läggas i en inkubator, som du sen måste gå en viss sträcka med.

Gym
Pokémon-gym kan antingen vara open gyms, friendly gyms eller rival gyms. Open, om inget lag har tagit dem, friendly, om ditt lag har har tagit dem, eller rival, om ett annat lag har tagit dem. Där kan du antingen kan få din Pokémon att slåss mot rivaliserande lags Pokémon, eller träna med dina lagmedlemmars Pokémon.

HP
HP står för hit points, och anger hur mycket hälsa din Pokémon har.

Incense
Incense lockar alltså nya Pokémon till dig. Det varar i 30 minuter och följer med dig när du rör på dig.

Incubator
En incubator använder du för att kläcka ägg. Efter att du stoppat in ett ägg i incubatorn så måste du gå en viss sträcka för att ägget ska kläckas och producera en ny Pokémon.

Lure Module
Luremoduler gör att Pokémon flockas runt en fast plats. Likt incense varar de i 30 minuter, men de följer inte med dig när du går. Flera spelare kan dessutom dra nytta av din luremodul, till skillnad från incense, som är personlig.

XP
XP, eller Experience Points, får du genom att utföra olika handlingar i spelet. När du fått ett visst antal XP så avancerar du till en högre level.

Lucky Egg
Vad är ett lucky egg? Använder du ett lucky egg så får du dubbelt så mycket XP för varje handling du utför under en begränsad tid.

Poké Ball
De här små bollarna använder du för att fånga nya Pokémon. Det finns även Great Balls, Ultra Balls och Master Balls, som är extra bra på att fånga Pokémon.

PokéCoins
Pokémonvärldens pengar kallas för PokéCoins. Med dem kan du handla i Pokémon-butiken.

Pokédex
Här hittar du information om de Pokémon du har stött på under spelet gång.

Potion
Vad är en potion? För att återställa din Pokémons hälsa kan du använda en potion. De finns i olika styrkor: Standard Potion, Super Potion, Hyper Potion och Max Potion.

Prestige
Vad är prestige? Om Pokémon tränar på ett gym får gymmet ökad prestige, och när ett gym fått tillräckligt med prestige så får det en högre level.

Razz Berry
Om du hittar en Pokémon kan du mata den med ett Razz Berry för att den ska bli lättare att fånga.

Sightings/Nearby
Nere i högra hörnet av Pokémon Go finns ett fält som heter Sightings eller Nearby, beroende på vilken uppdatering du har. Där kan du se exakt vilka Pokémons som befinner sig i din närhet.

Stardust
Du får stardust genom att fånga Pokémon, kläcka ägg, eller försvara ett gym. Genom att använda det kan du öka din Pokémons CP (Combat Power) och HP (Hit Points).

Trainer
Alla som spelar Pokémon Go kallas för trainers.

Obs! Pokémon Go drar väldigt mycket batteri! Du kan spara lite genom att stänga av AR-funktionen (Tekniken att kombinera den verkliga världen med en digital spelvärld kallas AR, Augmented Reality), som är en batteritjuv. När du får upp vyn för att fånga en Pokémon finns det en knapp för att stänga av AR högst upp i högra hörnet.

Och… Gå försiktigt och kör inte bil när du spelar!

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…