Annons
Annons


Husdjuren listar sina bästa semestrar


Vill du att hunden och katten ska gilla semestern lika mycket som du? Då ska du välja något av semesteralternativen på deras topplistor här nedan.

Hund-strand

Fler än åtta av tio svenska husdjursägare planerar sina semestrar utefter sitt husdjur. Och var femte husdjursägare har någon gång bokat av eller bokat om en planerad semester med anledning av sitt husdjur.

Annons

Katt-strand

HusdjursPanelen från nätdjuraffären Animail är en undersökning som genomfördes i juli med 1051 hund- och kattägare i hela Sverige. Den visar att hela 82 procent av mattar och hussar tar hänsyn till djuren när de planerar sina semestrar, och att var femte husdjursägare någon gång har ändrat en redan inbokad resa på grund av sitt husdjur.

Hand-tass

Undersökningen visar dessutom att var tredje hund- och kattägare väljer att enbart semestra på platser där det är tillåtet med husdjur. Hälften av de tillfrågade uppger att de visserligen inte tar med sitt husdjur på semestern men likväl endast semestrar när de samtidigt kan planera in en egen semester för husdjuret. Vanligast är att då att lämna sitt husdjur med familjemedlem som inte ska med på resan (49%), en vän eller bekant (24%), eller att använda sig av ett pensionat (8%).

– Undersökningens resultat borde få fler aktörer inom turismindustrin att göra sina erbjudanden och anläggningar mer ”husdjursvänliga”. 2,5 miljoner svenskar äger husdjur, säger Karl Prytz.

Husdjur tycker om samma saker som människor: Grönområden och bad.

När det gäller resmålet är tillgång till grönområden och möjlighet att rasta husdjuret viktigast enligt 59 procent av husdjursägarna. Näst viktigast (13%) var närheten till en djurvänlig strand där husdjuret kan få bada.

Så många som 96 procent svarar även att de tar med sig foder till sitt husdjur hemifrån på semestern, istället för att beställa och få det levererat till dörren på resmålet.

Topp 3 – Viktigast på resmålet för husdjuret

1. Husse och matte kan spendera mycket tid med mig 35%

2. Omväxling från promenader och inomhusvistelse 27%

3. Att det finns en strand nära där jag får bada 15%

 

Topp 3 – Det bästa med sommaren för husdjur och ägare

1. Mer ledig tid för att umgås tillsammans 39%

2. Allt blir enklare eftersom man oftast är utomhus 18%

3. Större möjlighet att vistas i skog och mark 16%

 

Topp 5 – Hit åker husdjuren helst på semester

1. Stockholms län 13%

2. Västra Götalands län 10%

3. Skåne län 10%

4. Dalarnas län 9%

5. Norrbottens län 7%


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…