Annons
Annons


Hysteri och välbefinnande i dramakomedin Enlightened


 Damon Manning (Charles Esten) och Amy Jellicoe (Laura Dern). © HBO

Damon Manning (Charles Esten) och Amy Jellicoe (Laura Dern). © HBO

Efter ett neurotiskt sammanbrott skickas företagsinköparen Amy Jellicoe (Laura Dern) till ett holistiskt behandlingshem på Hawaii. Tre månader senare återvänder hon därifrån, med en nyupptäckt, vänligare och meditativ attityd.

Annons

Amy flyttar in hos sin mamma och börjar förhandla med sin arbetsplats om att få sin tjänst tillbaka. Med hjälp av yogapositioner, insiktsfulla citat och namaste-mentalitet försöker Amy ta tillbaka sitt liv och tar upp kontakten med sin slacker till ex-man.

Hysteriskt rolig
Enlightened är en kvick och inkännande komediserie , om den lustiga krocken mellan vem man är och vem man vill vara. Golden Globe-belönade Laura Dern är strålande och träffsäker som Amy Jellicoe, men framförallt, hysteriskt rolig när känslorna tar över.

Med nyanserade karaktärer och trovärdiga replikskiften har Laura Dern själv varit med och gjort serien tillsammans med Mike White (School of Rock, The Good Girl). Till skillnad från andra HBO serier är Enlightened en varm och lustfylld komedi utan att någon av huvudkaraktärerna får cancer, blir vampyrer eller jobbar på begravningsbyåer.

I rollerna: Laura Dern, Diane Ladd, Sarah Burns, Luke Wilson, Timm Sharp, Mike White.

Enlightened: Tisdag 24 september, kl 22.15. SVT2

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…