Annons
Annons


I dag startar Rosa Bandet-kampanjen!

Varje dag får 20 kvinnor veta att de drabbats av bröstcancer. I dag startar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj med syftet att uppmärksamma bröstcancer, den vanligaste cancerdiagnosen bland kvinnor, och samla in pengar till cancerforskning.


Rosa Bandet-kampanjen pågår mellan den 1 och 31 oktober.

Rosa Bandet-kampanjen pågår mellan den 1 och 31 oktober.

– Var nionde kvinna drabbas av bröstcancer, det är en fråga som berör. Rosa Bandet-kampanjen har blivit något av en folkrörelse och det är fantastiskt att se allt engagemang, säger Stefan Bergh, Cancerfondens generalsekreterare.

Annons

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj är nu inne på sitt trettonde år. I år arrangerar hundratals föreningar och privatpersoner evenemang och insamlingar till förmån för Cancerfonden. Årets rosa band är designat av den internationellt erkända arkitekttrion Claesson Koivisto Rune och rymmer ungefär 20 cirklar som symboliserar de 20 kvinnor som varje dag drabbas av bröstcancer.

150 produkter

För sjunde året har H.K.H Kronprinsessan Victoria valt att bära det rosa bandet och visa sitt stöd som kampanjens officiella beskyddare. Kronprinsessan har under flera års tid intresserat sig för bröstcancerfrågan och cancerforskning.

Gilla Allas.se på Facebook

– Cancerfonden arbetar för att färre ska drabbas av cancer och fler överleva. Då krävs det mer resurser till cancerforskning och att vi fortsätter att sprida kunskap om vad var och en kan göra för att minska risken för cancer. Alla gåvor och allt engagemang i Rosa Bandet, från givare och företag, är viktiga byggstenar för att kunna nå dit, säger Stefan Bergh.

I år finns mer än 150 olika rosa produkter som säljs till förmån för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Ett annat sätt man kan vara med och stödja kampanjen är genom att köpa årets Rosa Band, det kostar 30 kronor och finns att köpa på ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG.

Läs också: Så vet du om din bröstknöl kan vara farlig!

Ett urval av årets rosa produkter:

  • Mellanmjölk från ICA, bidrag 1 krona.
  • Doftljus från Lindex, pris 100 kronor, bidrag 36 kronor.
  • Försvarets hudsalva med årets rosa bandet-mönster från Apoteket, pris 24 kronor, bidrag 4 kronor.
  • Rosa handsåg från XL-BYGG, pris 79 kronor, bidrag 10 kronor.
  • Rosa putsduk från Synoptik, pris 35 kronor, bidrag 20 kronor.
  • Rosa eltandborste från Oral-B, pris 999 kronor, bidrag 40 kronor.
  • Rosa nagellack från Essie, pris 129 kronor, bidrag 10 kronor.
  • Vantar från Scorett, pris 399 kronor, bidrag 40 kronor.
  • Rosa take away-mugg från Waynes, pris från 27 kr (dryck som köps), bidrag 2 kronor.
  • Rosa bostadsförsäljning från SkandiaMäklarna, bidrag 1 000 kronor per avslutad bostadsaffär.

Om Rosa Bandet-kampanjen:

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bekämpar cancer genom att finansiera forskning, sprida kunskap om cancerprevention och bröstcancer samt bedriva påverkansarbete. Kampanjen pågår 1-31 oktober. Sedan starten 2003 har Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj – tillsammans med privatpersoner, företag och föreningar – samlat in drygt 515 miljoner kronor.


(14)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…