Annons
Annons


I kväll kan det gå (nästan) hur som helst!

I kväll är det dags för den andra deltävlingen i Melodifestivalen. Turnén har flyttat till Malmö och vår reporter har som vanligt kollat, lyssnat och analyserat. Så här tycker hon om bidragen!


deltavling-2

I kväll ställs vi inför en otroligt svårtippad deltävling där i stort sett alla har chans att ta sig vidare! Så här tror vi det går!

Av Festival-Johanna Svan
Foto: Stefan Johansson

1. We are Your Tomorrow – David Lindgren

david-lindgren

Annons

Laser, laser, laser. Och en liten flört med Måns Zelmerlöw och hans tecknade MP-gubbe förra året. David kallar själv detta för en stor arenalåt och den kan nog ta Malmö arena med storm i morgon. Frågan är hur mycket den sätter sig efter bara en lyssning?
Tips: Till final

2. 100% – Victor och Natten

viktor-och-natten

Svensk schlager á la Jimmy Jansson (kommer ni ihåg ”vi kan gunga”?). Och 100%. Jag tänker bara på Lotta Engberg som hade en låt som hette just det. Den enda låten jag är ganska säker på att den inte tar sig vidare, det här håller tyvärr inte alls. Men jag tror redan han är bokad till Sommalovsshowen ”Sommar”.
Tips: Utslagen

3. Hunger – Molly Pettersson Hammar

molly-pettersson-hammar

Molly är tillbaka efter strulet med Melodifestivalens app som kan ha kastat ut henne förra året. Starkare än någonsin? Troligtvis. Rösten är felfri. Och än gång hittar vi succémakarna som skrev Måns Zelmerlöws Heroes, och även förra veckans favorit med Ace Wilder, bakom låtskrivarspakarna. Kan ändå få svårt att klara sig vidare i detta enormt jämna startfältet.
Tips: Utslagen

4. I Will Wait – Isa

Isa-tengblad

Låtskrivargänget/hitmaskinerna från förra låten är tillbaka igen! En pampig upptempo-ballad och Isa, som gjorde succé i förra årets mello, gör vad hon ska. Bra låt, fräck show med skugglek och fansen (i 10-års-åldern) är många.
Tips: Final

Läs också: Isa hedrar döda flickan på scenen

5. Faller – Krista Siegfrids

krista-sigfrieds

Klassisk schlager men med en modern touch. Carola och Charlotte Perelli 2.0 liksom.
Fartfyllt och glatt. Kan falla på målsnöret men bör få en del röster.
Tips: Till Andra chansen

6. Håll mitt hjärta hårt – Patrik Isaksson, Tommy Nilsson & Uno Svenningsson

tommy-nilsson-patrik-isaksson

En låt som otroligt nog innehåller både Patrik, Tommy och Uno-vibbar. Och det är bra. Lågmält och avskalat. Men har de tre veteranerna tillräckligt med röstande fans som kan ta dem vidare?
Tips: Andra chansen

Läs också: Tommy Nilsson: Jag var trasig efter skilsmässan

7. Save Me – Wiktoria

wiktoria

Kvällens helt klart fräckaste nummer, koreograferad av dubbla Melodifestivaldeltagaren Anton Ewald. Låten är fartfylld och pampig och kan absolut skrälla, mycket beroende på effekterna på scenen.
Tips: Utslagen

Läs också: Wiktoria: Jag blev retad i skolan

LÄS OCKSÅ


(18)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…