Annons


Ibrahim vann Talang 2017!

En överlycklig Ibrahim röstades fram som vinnare av Talang 2017 och går hem med prissumman på en halv miljon kronor!


Juryn bestående av Alexander Bard, Kakan Hermansson, LaGaylia Frazier och David Batra hade ingen makt alls ikväll utan det var tv-tittarna som bestämde helt och hållet.

Och valet föll alltså på Ibrahim Nasrullayev som väckte känslor hos många när han tävlade i säsongens första avsnitt av Talang med Tommy Körbergs ”Stad i ljus”.

Annons

Ibrahim beviljades nyligen asyl i Sverige och i kvällens final av Talang sjöng han låten ”Håll mitt hjärta” av Björn Skifs och Peter Hallström – och blev hyllad av juryn.

Gilla Allas.se på Facebook

– Jag vet liksom inte vad jag ska säga, utbrast en tagen Kakan Hermansson.

I ett regn av konfetti tackade den lyckliga vinnaren svenska folket.

– Tack så mycket till alla som har röstat på mig, jag älskar er alla, sade Ibrahim från scenen när det stod klart att han vunnit.

Ibrahim har tidigare berättat att han kommer från en musikalisk familj, och att han redan som treåring började sjunga i kör. Sedan dess har han både hunnit gå i musikskola och vinna en internationell sångtävling.

För två år sedan tvingades Ibrahim och hans familj fly från hemlandet Azerbajdzjan. Tillsammans med sin mamma och syster kom han till Sverige och bor i dag i Boden. Han började söka upp ställen att sjunga på så fort han kommit hit, och sångläraren på hans gymnasieskola var nära att svimma första gången hon hörde Ibrahim sjunga.

Och i Talang knockade han juryn.

– När jag kom hit för två år sedan letade jag på internet efter klassiska svenska låtar och jag hittade ”Stad i ljus”. Jag gillade den jättemycket, redan innan jag förstod texten. När jag lärde mig svenska kom sången att betyda ännu mer för mig. Den berättar ju om mitt liv! har han tidigare sagt.

Stort grattis Ibrahim!

Av Johanna Svan och Minna Wallén-Widung

 


(372)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…