Annons
Annons


Idol-juryn slutar!

På fredag startar Idol sin rekordstora auditionturné med hela tolv stopp på Sverigekartan, där Kiruna är först ut den 13 mars. Årets turné blir även den nuvarande idoljuryns avskedsturné.


Idol-jury

Alexander Bard, Laila Bagge Wahlgren och Anders Bagge gör sin sista säsong som Idol-jury. Foto: Magnus Ragnvid/TV4

– Förra årets auditionturné blev en riktig succé med ett enormt engagemang runt om i landet. I år besöker vi inte bara rekordmånga städer, vi tackar även av vår eminenta idoljury, Laila, Alexander och Anders som gör sin avskedsturné, säger Pelle Porseryd, exekutiv producent för Idol.

Annons

Anders Bagge och Laila Bagge Wahlgren har suttit i idoljuryn sedan 2008 och Alexander Bard har varit jurymedlem sedan 2011.

– Det blir ytterligare en säsong med juryn Bagge-Bard-Bagge, men det blir garanterat vår sista. Som så många andra från musikbranschen vet vi dock att avskedsturnéer är de bästa som finns och denna avskedsturné kommer inte att bli något undantag. Därför kommer vi att genomföra den största och mest omfattande auditionturnén någonsin. Laila, jag och Anders är fast beslutna att göra Idol 2015 till en oförglömlig säsong. Let’s go out with a bang! säger Alexander Bard.

Förra året slogs det ansökningsrekord när hela 15 000 ställde sig i kön för att följa drömmen om att bli nästa superstjärna. Under finalen 2014 öppnades möjligheten för talanger runt om i landet att söka till Idol 2015 via videoauditions på tv4.se. Förhandsintresset har varit stort och ett hundratal ansökningar har redan nu kommit in.

Auditionturnén tar en ny form i år när juryn delar upp sig för att finkamma Sverige på talanger. Utöver storstäderna tar de sig an tre städer vardera.

Auditionstäder och datum för Idol:

Alexander besöker:
13 mars – Kiruna,Vänortstorget
15 mars – Arvidsjaur, Laponiakåtan, Storgatan 45
17 mars – Åre, plats meddelas senare

Hela juryn besöker:

22 mars – Malmö, Slakthuset
29 mars – Stockholm, Globen
4 april – Göteborg, Eriksbergshallen

Laila besöker:
10 april – Visby, plats meddelas senare
12 april – Växjö, plats meddelas senare
14 april – Mjölby, plats meddelas senare

Anders besöker:
17 april – Strömstad, plats meddelas senare
19 april – Åmål, plats meddelas senare
21 april – Rättvik, plats meddelas senare

Så här söker du till Idol:

Alla som fyllt 16 år senast den 1 september i år är välkomna att söka.
Samtliga sökande måste visa ID vid registrering.

Mer info om Idols auditionturné finns på www.tv4.se/idol


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…