Annons
Annons


Snart kan du köpa cyklar på Ikea!

Under sensommaren börjar Ikea sälja cykeln SLADDA – en användarvänlig cykel och ett bra miljömässigt alternativ. Cykeln har redan fått ta emot priser.


Ikea cykel.

Cykeln SLADDA är en kommande nyhet från Ikea.

Den redan prisade cykeln SLADDA är en unisex-cykel med skräddarsydda tillbehör utformade för att passa en urban livsstil. Fokus har varit att ta fram en cykel som behöver lite underhåll, och som är ett hållbart transportalternativ för stadsmiljön.

Annons

– På Ikea gör vi inte bara saker, vi använder design för att göra saker bättre. Vi arbetar med det vi kallar demokratisk design, där vi ser till att våra produkter har god funktion, är vackert formgivna och tål att användas varje dag, samtidigt som de är miljömässigt hållbara – och tillgängliga tack vare låga priser, säger Marcus Engman, designchef på Ikea.

Praktisk vagn

Varje detalj på SLADDA är utformad för att göra livet så enkelt som möjligt för användaren. Cykeln har rost- och oljefri remdrift som håller i 15 000 km, automatiska växlar och ett smart klick-system för att haka på och av tillbehör som pakethållare och cykelväska som även fungerar som ryggsäck.

Gilla Allas.se på Facebook

Till SLADDA finns också en praktisk släpvagn. Cykeln är framtagen tillsammans med Oskar Juhlin, Jan Puranen och Kristian Eke från Veryday designstudio.

– SLADDA kan jämföras med en surfplatta med appar eftersom den kan skräddarsys med hjälp av tillbehör anpassade för att göra vardagen enklare för användaren. SLADDA är ett bra alternativ till bilen, vilket gör att den bidrar till en mer hållbar livsstil och en bättre miljö, säger Oskar Juhlin, chef för industridesign på Veryday.

Cykeln från Ikea får redan ta emot en utmärkelse för bästa produktdesign i en av världens största designtävlingar, Red Dot Design Award. Cykeln har också blivit utsedd till ”Best of the Best” i kategorin för banbrytande design. SLADDA finns på Ikea från augusti 2016.

Läs också: Bildextra: Kommer du ihåg de gamla Ikea-möblerna?

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…