Annons
Annons


Ikea i brevlådan

Håll utkik i brevlådan för i dag släpps den nya Ikeakatalogen. Deen kommer att delas ut under de närmaste dagarna.


Årets katalog utspelar sig till stor del i köket eftersom många i dag har ett stort intresse för matlagning och vill leva mer hälsosamt och hållbart.

Annons

– Köket har en viktig roll i våra kunders hem och. årets katalog fokuserar på heminredningslösningar som visar hemodling, matlagning, dukning och smart förvaring som minskar matspillet och gör det lättare att leva hållbart varje dag, säger Mikael Ydholm, forskningschef Ikea of Sweden.

Katalogen finns också som app. I appen ingår ett gediget extramaterial, över 50 filmer med enkla gör-det-själv-tips samt en unik funktion som gör att användaren kan uppleva hela rum i sin smarta telefon eller surfplatta. Som kund kan du även testa hur över 400 möbler ser ut i det egna hemmet.

Nyheter i varuhusen

Som första land i världen erbjuder även svenska varuhus en uppdaterad avdelning med sortimentet för att tillaga och äta mat. I den nya butiken samsas husgeråd med recept som följer säsongen samt mat ur Ikea Foods sortiment såsom ekologisk rapsolja, sylt och saltgurka.

Även restaurangerna har nytt utseende och en uppdaterad meny samt ett utökat sortiment i bistron.

– Vi satsar nu på mer vegetariskt och fisk på menyn samt mindre fett, socker och salt i rätterna, säger Ann Holster, chef för Ikea Food Sverige.

Öppet köp i ett år
I samband med katalogsläppet inför de svenska varuhusen öppet köp i ett år.

LED till 100 procent
I Hela belysningsortimentet består endast av LED den 1 september. LED-lampor varar i upp till 20 år och förbrukar 85 procent mindre energi än traditionella glödlampor. Kunderna kan välja mellan många modeller, mellan varmt eller kallt ljus och nästan alla lampor är dimbara.

Fakta om  katalogen

•   Den kom ut första gången 1951 och är en av världens mest spridda och använda kommersiella publikationer. Katalogen översätts till 34 olika språk och distribueras i 49 olika länder.

•   Den  trycks på FSC-certifierat papper. Forest Stewardship Council (FSC) är ett skogscertifieringssystem som säkerställer ett ansvarsfullt skogsbruk.

•  Katalogen 2016 är 324 sidor lång och trycks i 219 miljoner exemplar. I Sverige delas cirka 3,3 miljoner IKEA kataloger ut.

•   2016 är första året som hela katalogen finns tillgänglig även i Marocko och Sydkorea.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…