Annons


Vet du varför Ikea-muggar har ett hål på undersidan?

Det är kanske inget du har tänkt på, men under Ikea-muggarna finns ett litet hack som förbryllar många. Nu vet vi vad det är till för – och det är riktigt smart!


Mugg från Ikea.

Har du lagt märke till det här lilla hålet?

Om du någon gång har vänt på en Ikea-mugg har du kanske observerat att det finns en skåra, eller ett litet hack, i kanten. Frågan som många ställer sig är – varför?

Är det för att förhindra vakuum så att den blöta muggen inte suger fast i bordet? Eller för att avleda värme? Eller kanske för att muggen ska stå stadigare?

Annons

Nej, svaret är mer genialiskt än så. Hålets funktion är att avleda det vatten som annars samlas på undersidan av muggen när den står upp och ner i diskmaskinen eller diskstället.

Gilla Allas.se på Facebook

Riktigt smart alltså. Tack Ikea.

Läs också: Bildextra: Kommer du ihåg de gamla Ikea-möblerna?

ikea-1973

Källa: OhGizmo
Text: Margaretha Malmgren

Foto: Redaktionen


(590)
(0)Annons

  • Liv-Kari Kirkerud

    Om det var så bra 🙂 Diskmaskinen är konstruerad så att man måste ställa koppar med ”handtaget” in mot maskinen. Om IKEAs lösning ska fungera måste man plassera koppen med ”handtaget” ut mot maskinens insida och då blir det krångligt. Hacket måste plasseras midt i mot ”handtaget” då blir det bra!

  • Merja

    Smart i teorin, fungerar inte i praktiken. De är ändå blöta på undersidan hur man än placerar muggarna i maskinen. Tyvärr, ett irriterande i-landsproblem.


Annons

Laddar nästa sida…