Annons
Annons


Inför finalen: Smaken är som baken…


Ryssland

Ryssland, en av få låtar som Allas tyckte lika om.

Ikväll smäller det! Då samlas Europa och några länder till framför tv-apparaterna för att lyssna och rösta på sina favoriter. De är svårt att hitta en given segrare i år. Det kan Allas reportrar Johanna Svan och Mikael Frohm intyga, sedan de fått i uppdrag att hitta sina toppar och floppar.

Annons

Det är inte mycket Festival-Johanna och Mingel-Micke är överens om när det gäller låtarna i årets ESC. Medan den ene vill ha Ungern i topp sågar den andra låten totalt! Här kan ni se hur de båda tänker om sina fem toppar och floppar. Håller du med?

Gilla Allas.se på Facebook

Gå gärna in och kommentera på vår Facebooksida där Festival-Johanna finns med live under hela sändningen. HÄR hittar du sidan.

Festival-Johannas topp 5

Sverige: Jo, jag måste ha med Robin här. Annars skulle det vara som att inte heja på Sverige i fotboll. Dessutom tror jag att han kan klara topp 5. Bara han lyckas förmedla ut sin glädje till alla 120 miljoner tittare…
Mingel-Mickes kommentar: Tyvärr, Johanna. Jag tror inte att den håller. Robin gör ett bra jobb, men jag tror att låten behöver flera spelningar innan man tar den till sig.

Danmark: Favorittippad så det svänger om det. Och det svänger om Emmelie också. Absolut topp 5 och en i mina ögon värdig vinnare i ett startfält där nästan 10 av bidragen skulle kunna vinna ikväll.
MM: Kan mycket väl bli så, men jag är osäker på om Östeuropa uppskattar låten lika mycket.

Nederländerna: Jag har förstått att det finns två läger här. Antingen så gillar man det eller inte. Jag gillar. Mycket. Det är något med artister som bara kan stå rätt upp och ner och göra sin grej och ändå nå fram. Och det gör Anouk med sina fåglar.
MM:  Se kommentar nedan.

Ryssland: Den bästa klassiska Eurovisionballaden i årets final. Och en bra sångerska. Det är lite småtråkigt, det ska sägas, men man måste ju får ha sådana stunder också ibland?
MM: Se kommentar nedan.

Azerbajdzjan: Baku igen nästa år? Varför inte? Kille sjunger kärlekssång. Med glasbur á la Martin Rolinski. Dock utan yoghurt men det går lika bra ändå eftersom de toppat kalaset med smörsång.
MM:  Se kommentar nedan.

 

Mingel-Micked 5 i topp

Ungern: Det här är en oerhört gullig låt som utan stora åthävor sätter sig i knät på en som en liten kattunge. Man vill liksom ta hand om den. Når ByeAlex ut genom rutan kan det bära långt.
Festival-Johannas kommentar: Ungern har jag bland botten 5, se varför nedan.

Nederländerna: Årets vackraste? En vals om fåglar skriven av ett skånskt team och sjungen av en älva, den bara måste komma högt! Låten sticker ut och biter sig fast i medvetandet. Oavsett hur det går här så är låten en vinnare.
FJ: En av mina favoriter också. Se kommentar ovan.

Frankrike: Låten, rösten och inlevelsen! Där har ni tre faktorer som gör att jag kapitulerar för Frankrike. Det här är en låt som borde gå rakt in i hippiegenerationens hjärta, men ser de och, framförallt, röstar de i Eurovision Song Contest?
FJ: Antagligen inte Micke. Jag tror det här blir lite för svårsmält för övriga Europa. Men det finns ju en jury också så jag kan ha fel.

Ryssland: Här har vi en riktig smygare. Dina Garipova gör den här ganska banala låten fantastiskt bra och lyfter refrängen till klassiska schlagervinnares nivå.
FJ: Här håller jag med, se min kommetar ovan.

Grekland: Grekland är Balkans hopp i år, sedan resten av regionen halkat ur redan i semifinalerna. Det här är en riktig balkanfest på tre minuter – med sång och dans som får en att glömma vardagens elände. Var är tallrikarna?
FJ: Jag älskar denna låten, blir så glad av den! Men, liksom för Finland, tror jag att det blir lite för mycket ”spex” för att samla ihop tillräckligt många röster.

 

Festival-Johannas botten 5

Rumänien: Detta är helt obegripligt för mig. Och inte blir det bättre av att showen går ut på att sångaren föder ut sitt kvinnliga jag ur nåt tygstycke. Det är möjligt att Europa gillar detta. Men det får stå för dem i så fall.
MM:  Se kommentar nedan.

Litauen: Låten är väl egentligen okej. Och Andrius sjunger väl okej, även om det finns en del mer att önska när det gäller det engelska uttalet. Men det här blir liksom inte mer än okej. För intetsägande för mig.
Mingel-Mickes kommentar: Den här är en ”Dark horse”. Får Andrius igång James Dean-looken, och U2-gitarren lyckas gnida in sig hos folk, kan han hamna topp 3.

Belgien: Same same som Litauen ovan. Det är ju egentligen bra. Men, förhoppningsvis, krävs det mer än en söt kille som gör en okej låt för att hamna i toppen ikväll.
MM: Se kommentar nedan.

Estland: Första gången jag hörde låten skrev jag ”Lite tråkigt…” och jag håller fast vid det. Men hon sjunger bra.
MM: Återigen en sk ”sleeper” som kan vakna upp och överraska. Birgit sjunger onekligen bra.

Ungern: Hade jag lyssnat ordentligt hade jag kanske tyckt att detta var en bra låt. Men jag inte sluta reta mig på att sångaren ser så otroligt uttråkad ut, nästan som att han önskade att var någon annanstans. Funkar inte för mig.
MM: Men Johanna då, det här är ju en topp 5. Se min kommentar ovan!

 

Mingel-Mickes botten 5

England: Visst, den här låten har också en slinga som biter sig fast, men den är till skillnad från Nederländernas bara irriterande. Det här känns väldigt mycket spekulation, och jag tror varken på låten eller Bonnie Tyler.
Festival-Johannas kommentar: Jag tror att Bonnie har så många fans där ute att hon inte riskerar att hamna i botten. Låten är bättre att bara lyssna på, det lyfter liksom aldrig från scenen.

Tyskland: Aj då. Det här kan väl inte gå bra? Jo, möjligtvis på diskoteken i Köln frampå småtimmarna när man behöver väcka gästerna.
FJ: Men den här är ju ganska bra! Och lätt att sjunga med i! Jag tror på bättre placering än så.

Belgien: Inte kan väl ett par cockerspanielögon räcka för att vinna ESC? Jo, om 7-13-åringarna har egna mobiltelefoner. Men ingen låt som får mig att gå i spinn.
FJ: Jag håller med. Se kommentar ovan.

Azerbajdzjan: Det bästa med den här låten är mannen i lådan. Har är ju fruktanslöst duktig. Vilken show! Men nu är det ju det där med att man ska ha en låt med sig också. Nån som har hört den?
FJ: Men, denna har jag ju topp 5! Se min kommentar ovan.

Rumänien: Inte för att jag inte gillar greppet och opera, för det gör jag. Jag tycker till och med att Cezar är både uppfriskande och kul. Samtidigt dyker ord som pretentiöst, uppblåst och tankar som ”att vara på fel plats vid fel tillfälle” i mitt huvud, så kanske inte ändå…
FJ: Det här är varken uppfriskande eller kul… Se min kommentar ovan…


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…