Annons
Annons


Inger Ljung och Pekka Heino tar över i Go’kväll


Nästa år blir det två nya programledare som säger Go´kväll till tittarna. Då tar Pekka Heino och Inger Ljung över SVT:s populära förkvällsmagasin tillsammans med redan välkände Beppe Starbrink.

 

Annons

Som presentatör och röstspeaker i SVT är Pekka Heino ett välbekant ansikte i rutan. Inger Ljung är journalisten från Skåne som blivit Umebo och som faktiskt fick sitt första tv-jobb som ung journalist hos legendaren Lasse Holmqvist.

Inger tillför något nytt till programmet:
– Jag har jobbat i tolv år på SVT, främst som nyhetsreporter i Malmö och Umeå. Vad jag kan tillföra i Go’kväll är väl min genuina nyfikenhet och mitt glada humör. Fast det finns ju redan i programmet. Men en sak som jag tar med har inte funnits med tidigare – den skånska dialekten, säger Inger, som lämnade Malmö för att följa med kärleken till Umeå.

Pekka ser Go´kväll som en rolig utmaning:
– Jag har jobbat i 25 år med tv och i somras hoppade jag in som programledare i Gomorron Sverige. Vilket gav mersmak! Möjligheten att få jobba med Go’kväll kom som ett brev på posten. Jag ser fram emot att jobba med gänget i Umeå och jag känner att bredden och ämnena stämmer med mina kunskaper och intressen. Det kan vara nyttigt att tvingas släppa Stockholmsperspektivet lite grann. En rolig utmaning, säger Pekka.

SVT Umeås programchef Bengt Strömbro är mycket nöjd med de nya rekryteringarna.
– Pekka och Inger har precis de breda programledaregenskaper som krävs för att leda Go’kväll efter Joachim Vogel och Anja Kontor.

Var tredje vecka turas Beppe, Inger och Pekka om som programledare. De tänker inte ändra på innehållet men sätter självklart sin personliga prägel på sin vecka.

Mer om Inger och Pekka
Inger Ljung
är 43 år och sambo med ett barn och två bonusbarn. Hon har arbetat på tidningar i Skåne, Öresundskanalen och TV4 i Malmö och på SVT sedan 1998. Främst som reporter och nyhetsuppläsare på Sydnytt och Västerbottensnytt i Umeå. Hon har också varit programledare för valprogram och redaktör på livsåskådningsprogrammet Annas Eviga. Det var kärleken som förde henne till Umeå 2004. Inger är född i Hammenhög på Österlen, ett ställe hon återvänder till så ofta hon kan

Pekka Heino är 49 år och sambo sedan 18 år tillbaka. Han har jobbat med tv i 25 år, främst som programpresentatör och är även mycket anlitad som speakerröst i olika program. Pekka bor i Stockholm och blir Go’kvälls pendlare.

Pekka och Ingers intressen är som själsfränders: Umgås med familj och vänner, film, teater, böcker, matlagning och bakning.
Ett undantag: Inger älskar att vinterbada! Ju kallare desto bättre, kompletterat med 80 – 85 grader i bastun!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…