Annons
Annons


Instagramutställning på Malmö Airport


Under våren kommer alla som reser till och från Malmö Airport kunna ta del av instagramutställningen #enjoysweden. Utställningen skulle också ha kunnat heta “Svenska Folkets Underbara Bilder av Sverige”. För det är precis vad det handlar om. Ett land skildrat genom en av populärkulturens starkaste fotofenomen just nu – Instagram.

Annons

#enjoysweden är ett fotoprojekt som visar Sverigebilder från Instagram. Unika, roliga och vackra bilder med motiv från norr till söder. I utställningen medverkar ett 70- tal instagrammare, från hela landet, och initiativtagare till projektet är Albin och Oskar Ponnert.

Av de cirka 60 000 bilder som under ett år taggats med #enjoysweden har en jury valt ut 240 bilder till en originell årsfotobok om Sverige. Utställningen #enjoysweden visar ett urval av alla dessa bilder och den öppnar på Malmö Airport den 17 april.

– Att bilderna nu visas på en flygplats tycker jag är väldigt spännande och helt i linje med den breda folkliga förankring som projektet har. Man ska kunna se konst på fler ställen än på konsthallar och själv välja när på dygnet man ser det, säger Albin Ponnert. Många reser till Skåne under påskveckan för att besöka konstrundor så vad kan vara bättre än att de får ta del av en utställning direkt när de landar.

Utställningen invigs den 17 april och pågår till 25 maj. Den kommer att finnas i Malmö Airports incheckningshall dit både resenärer och allmänhet kan komma för att se bilderna. Utställningen har tidigare visats på Landskrona Konsthall och är en vandringsutställning som kommer att visas upp på fler platser, både i Sverige och utomlands.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…