Annons
Annons


9 livsmedel du ALDRIG bör lägga i kylskåpet!

Vissa livsmedel förvaras i kylskåpet av gammal vana – trots att de inte alls hör hemma där. Här är 9 saker du aldrig bör stoppa i kylen!


Hand öppnar kylskåp.

Det är inte allt du bör stoppa i kylen…

Vilka varor blir dåliga i kylen och vilka blir det inte? Har du koll? Här får du veta vilka råvaror som mår bättre i andra temperaturer.

1. Lök
lokFukten i kylskåpet kommer så småningom att göra löken mjuk och möglig. Förvara lök på en sval och torr plats i stället – dock inte nära potatis. När dessa förvaras tillsammans försämras båda snabbare.

Annons

2. Kaffe
Om du ställer kaffet i kylskåpet kommer det att förlora sin smak och även ta upp smaker av andra livsmedel. Lagra stora mängder i frysen och mindre mängder på en sval, mörk plats.

Gilla Allas.se på Facebook

Läs också: 7 saker du kan göra med kaffesump!

3. Olivolja
Olivolja-flaskaLagring av olivolja i kylen kommer att göra att den kondenseras och får en hårdare, smörliknande sammansättning.

4. Honung
Honung håller sig mycket bra i rumstemperatur om du ser till att locket är ordentligt tillslutet. Det finns därför ingen anledning att förvara den i kylskåpet, där den dessutom bara blir hård.

Läs också: Därför kan honung bli framtidens antibiotika!

5. Bröd
brodKylskåpet kommer att torka ut brödet snabbt. Såvida det inte är skivat smörgåsbröd som du planerar att använda de närmaste dagarna bör du förvara brödet i frysen eller i en brödkorg i stället.

6. Vitlök
Vitlök kommer så småningom att börja gro i kylskåpet. Den kan också bli både seg och möglig. Det bästa är att lägga vitlöken på en sval och torr plats.

Läs också: Därför ska du äta MER vitlök!

7. Avokado
avokadoAvokado behöver ligga framme för att mogna. Förvarar du den i kylen blir den hård och mognar långsammare. En redan mogen avokado kan du däremot med fördel lägga i kylskåpet.

8. Potatis
Lägger du potatis i kylen kommer den att bli sötare, eftersom en kall miljö förvandlar stärkelse till socker snabbare. Lagra potatis i en papperspåse på en sval – men inte kall – plats.

Läs också: 10 goda saker du kan göra med överbliven potatis!

9. Tomater
tomaternaTomater förlorar all sin smak i kylen eftersom den kalla luften gör att mognadsprocessen avstannar. Även tomaternas struktur förändras till det sämre.

Källa: wgal.com

Här är världens smartaste kökspryl – multihackaren!

Det supersmarta köksverktyget multihackaren löser alla problem du har med att hacka och skära frukt och grönsaker!

Läs mer om multihackaren här och få ett fint erbjudande på en egen!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…