Annons
Annons


7 saker du INTE ska göra på stranden!

Vad retar vi oss mest på när vi är på stranden? De andra badgästerna såklart. Här är 7 saker du bör undvika att göra!


Folk på stranden.

Det är inte allt som är lämpligt att göra på stranden. Foto: ChameleonsEye/Shutterstock.com

En undersökning av resesajten TripAdvisor visar att bland det mest irriterande på stranden är badgäster som inte har koll på sina barn och män som bär för små och avslöjande badbyxor.

Annons

Men det finns en del andra irritationsmoment som också kan förstöra vårt strandbesök.

Här är 7 saker du inte bör göra på stranden:

1. Röka
Rökning utomhus är tillåtet, men att blåsa cigarettrök i ansiktet på sina strandgrannar är inte populärt. Hela 82 procent av deltagarna i undersökningen anser att rökning på offentliga badplatser borde förbjudas.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Spela hög musik
Är väldigt irriterade för dem som bara vill koppla av. Även om glada toner förnöjer är det inte alla som har samma musiksmak. Här rekommenderas hörlurar.

3. Skaka sandiga handdukar
Sand är härligt att ha mellan tårna – inte i munnen eller ögonen. Badgäster som inte ser vart vinden blåser och inte bemödar sig att gå ner vid vattenbrynet för att rysta handdukarna blir lätt hatobjekt.

4. Kapa solstolar
Att ockupera solstolar på förhand, ibland redan innan solen har gått upp, irriterar så mycket som 84 procent av badgästerna. De solstolar som inte används bör vara tillgängliga, tycker de flesta.

5. Ta med hunden
Visst behöver även hunden svalka sig, men generellt råder förbud mot att ta med hundar till officiella badplatser längs kusten från maj till september. För den som ändå vill bada med sin fyrfotade vän finns speciella hundbadplatser.

6. Lämna kvar avfall
De flesta är överens om att matrester och tomma förpackningar inte bör ligga och skräpa på en sandstrand. Än värre är det att hitta – eller trampa på – skärvor från gamla glasflaskor. Ta med ditt skit, helt enkelt, tycker strandgästerna.

7. Kissa i vattnet
Inte okej, anser majoriteten. Badvattnet blir förorenat och urin innehåller dessutom kväve och fosfor som bidrar till övergödning. Töm blåsan på en närliggande toalett. Små barn är undantagna.

Läs också: 5 bilder som visar hur svenskar uppfattas utomlands!

Av Margaretha Malmgren
Källor: TripAdvisor m.fl.

LÄS OCKSÅ


(31)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…