Annons
Annons


Inte vilken skit som helst!


koskit-bingo

I koskit-bingo satsar man en tia på den ruta där man tror att att kon kommer att uträtta sina behov – och sen är det bara att vänta. Foto: NRK

Den utomhusbingo som spelas i en hage i Leksvik i Nord-Trøndelag är av det tidskrävande och annorlunda slaget, här spelas nämligen koskit-bingo. Satsa en tia på den ruta där du tror att att kon kommer att uträtta sina behov – och sen är det bara att vänta.

Annons

Kobingo är en sport eller spel som ibland spelas på marknader och liknande evenemang. Spelplanen består av en åker eller annat gräsfält som indelas i rutor som spelarna sedan satsar pengar på. Därefter släpps en ko in på spelplanen. Kon får sedan gå där och beta. Så småningom kommer betandet, tiden och kons tarmrörelser att resultera i en komocka. Vinnare av omgången blir den person som satsat pengar på just den ruta, där mockan hamnar.

Gilla Allas.se på Facebook

Skrämselförbud
Spelet går ut på att i förväg gissa vilken ruta det blir. Med fördel kan man spana in rutorna i förväg och se efter i vilken ruta det frodigaste och grönaste gräset växer, och hoppas att kon står där tillräckligt länge. Det är dock förbjudet att skrämma eller på annat sätt påverka kon.

Sinko bäst
Med fördel används en så kallad sinko, det vill säga en ko som slutat ge mjölk och går och väntar på nästa kalv. En sinko äter inte lika mycket som mjölkgivande kor, och har en motsvarande sänkt tarmaktivitet, varvid spänningen och underhållningen varar längre på det sättet.

Inte vilken bingo som helst: Tisdag 1 juli, kl 19.15. SVT1


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…