Annons
Annons


Internet och sociala medier


11
Av Johanna Laos, praoelev från Pilängsskolan i Lomma.

Allt det här med sociala medier, bilder hit, statusar dit. Vad ska man säga, de flesta människor nu för tiden har en smartphone och det gör det lättare att komma ut på alla dessa sociala medier som vi använder. Men vad är okej att skriva eller lägga ut? Och vad är inte okej?

Annons

Detta är en ganska stor sak kan jag tycka. Eftersom att vi använder tillexempel Facebook, Instagram, Twitter, ja allt varje dag! Därför bör man ha lite koll på vad som är okej och inte.

Varje morgon vaknar man och det första du gör är att ta fram mobilen eller datorn och kolla Facebook, Instagram, eller något annat. Innan du ens har tänkt på vilken dag det är, eller om du ska göra något speciellt under dagen. Vi hinner knappt öppna ögonen innan vi har mobilen i handen. Hur kan det ha blivit så? Varför är vi så besatta av alla sociala medier?
Jag tror att vi har blivit lite beroende av att alltid kunna se vad alla andra hittar på. När någon tillexempel skriver ett inlägg på Facebook om att de har börjat träna så motiveras många andra till att göra samma sak.

Det kan vara både positivt och negativt med alla sociala medier. Den positiva delen är att man ser vad andra gör och man kan få motivation att göra det själv. Medan det negativa är att folk blir mindre sociala, alla sitter med sina mobiler och spelar spel, kollar facebook om någon har gillat något. Istället för att prata med personerna runt om sig. Jag gör exakt samma sak, men jag tycker vi borde börja lyfta blicken från telefonerna och prata med varandra istället. Det är jättesvårt att bryta den trenden, det vet jag men vi måste försöka!

Men vad är okej att skriva på Facebook och vad är inte okej? Jag kan tycka att du kan skriva vad du vill bara det inte är kränkande mot någon eller liknande. Det finns tyvärr ganska mycket nätmobbning kanske inte i den ”äldre världen” men i alla fall i ”tonårsvärlden”, vem som helst kan skriva kränkande saker till andra. Jag tycker det är så fel! Alla borde bara hålla sig till vad de gör och strunta i vad alla andra gör!

Till sist vill jag bara säga, tänk på vad ni lägger upp på internet. Det kan hamna i fel händer. Och tänk på det här med att lyfta blicken från telefonen då och då!

krönika_bild

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…