Annons
Annons


Intervju med superstylisten Armin Morbach


stylisten armin morbach

Hur är det att jobba med att styla artisternas hår?

I går och idag har jag haft nöjet att umgås med en kille vid namn Armin Morbach. Namnet är kanske inte jättebekant för den oinvigde här i Sverige men Armin är bland annat en väldigt känd hårstylist för Schwarzkopf, under ESC i Düsseldorf 2011 stylade han exempelvis artisterna backstage. Han är även fotograf och make up-artist och har genom åren jobbat med bland annat Claudia Schiffer, Naomi Campbell och Julia Roberts.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Det är lite speciellt med ”stagestyling” inför en show som Eurovision Song Contest berättar Armin:

– Här har artisterna 3 minuter i rampljuset. Varken mer eller mindre. De måste sticka ut. Tar man ett känt ansikte på exempelvis en Oscars-gala så är det en helt annan sak. Då kan hårstylisten ge kvinnorna en naturlig look, det räcker med att de är vackra. Här på Eurovision räcker det inte med att vara vacker eller snygg, ska folk komma ihåg dig måste det vara något mer extremt, berättar han.

Och fortsätter:

– Det är därför det kommer att gå bra för Österrike i år. Conchita Wurst sticker ut!

Efter att ha tittat in i ”rummet” där artisterna får sina hår fixade här i Köpenhamn tycker Armin inte

att det är den ultimata miljön.

– Det är alldeles för varmt och fuktigt! Det är inte bra för varken lockar eller hårspray, säger han när vi tar en liten paus utomhus.

Om Armin bara skulle få använda en enda produkt när han ska styla en artist inför Eurovision väljer han, föga förvånande , en produkt från märket han arbetar med. Något som heter Glued spray och som tydligen ska hålla för det mesta.

Armin passar även på att ge ett tips till alla som har det klassiska nordiska ”fina” håret och vill få upp lite volym och stadga:

– Klipp dig lite ”speciellt”! Som Sanna Nielsen, det gör att håret syns mer och verkar både större och tjockare. Och blekningar gör håret ”strävare”, vilket ger ett lättare hår att arbeta med.

Hur är det då att arbeta med ”stjärnor” och artister? Bestämmer du eller de?

– Efter nästan 30 år i branschen vet de som bokar mig att jag är snäll. Det är faktiskt bara kring 35% av det hela som hänger på håret. Resten är att ta hand om dem, få dem att må bra. Och så kläder och make up såklart. Håret kommer ofta sist.

Men det är bara när det gäller kommersiella jobb som Armin håller sig till ”snälla” frisyrer. Annars är det experimenterande som gäller:

– Hår ska vara roligt! Jag gillar att leka med hår.

Inspirationen för nya trender hittar Armin överallt, det kan komma från färgen på smoothies eller från en tjej på gatan som har grönt och rosa hår.

Var går då gränsen mellan trendigt och dålig smak?

– Egentligen tycker jag inte att dålig smak existerar, säger Armin. Det mesta kan vara trendigt.

Sen ångrar han sig:

– Jo! Det finns visst dålig smak. Det är ofta de rika människorna som står för den. De har så mycket pengar att de kan köpa allt de vill ha. Sedan tar de på sig för mycket på en gång. Hår kläder, smycken…
– Det är dålig smak.

Av Johanna Svan


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…