Annons
Annons


Humorhöst med Johan Wester och vänner


Programledare Johan Wester, Anders Jansson, Johan Glans, Babben, och KG Hammar. Foto: Pär Nordahl

I kväll kör Intresseklubben igång. SVTs stotra humorsastsning där kända komiker och roliga experter möts i en tvekamp där de ska bräcka varandra i att kunna förbluffande fakta. Programledare är Johan Wester.

Annons

Flera ur den svenska humoreliten medverkar i SVT:s nya lördagsunderhållning Intresseklubben. Förutom den ständige panelmedlemmen Anders Jansson deltar Babben Larsson, Johan Glans, Annika Lantz, Måns Nilsson, Petra Mede och Peter Apelgren. Tillsammans med programledaren Johan Wester ska de försöka briljera med och bräcka varandra i spännande och förbluffande fakta.

Ärkebiskopen och astronaut gästar
Dessutom kommer flera ämnesexperter att gästa programmet; som före detta ärkebiskopen KG Hammar, motorsportprofilen Tina Thörner, astronauten Christer Fuglesang samt författaren och teologie doktorn i etik Ann Heberlein.

”Omöjliga” frågor
Tillsammans kommer de att försöka svara rätt, eller intressant på de spännande och ibland närmast omöjliga frågor Johan Wester ställer. Båda dessa svarsalternativ ger nämligen poäng i denna frågesport som bjuder på lika många skratt som häpnadsväckande insikter.

Balanserar på slak lina
-Jag gillar verkligen den här typen av nyfiken, lärorik och oförutsägbar underhållning. Inte minst eftersom innehållet kretsar kring kunskap som är lite klurig och kuriosaaktig. Och så skiljer det sig ju från många andra program genom att det inte finns något manus för panelmedlemmarna. Här är det verkligen ”slak lina” och deltagarna associerar och improviserar fritt i stunden. Programmet är på så vis helt oförberett och det gäller att de medverkande bjuder till och vågar kasta sig ut för stupet, säger Johan Wester.

Engelsk förlaga
Programmet är en svensk version av den brittiska succéfrågesporten QI – Quite Interesting, som leds av Stephen Fry. QI är skapad av John Mitchinson och John Lloyd, skaparen bakom framgångar som Blackadder och Not the Nine O´Clock News.

Seriestart – Intresseklubben: Lördag 8 september, kl 21.00. SVT1

Ikväll är ämnet Arvsynd och gästerna är Anders Jansson, Johan Glans, Babben Larsson och KG Hammar . Övriga ämnen och gästlistan för säsongen ser ut så här:

15 september: Abnormt

Anders J Glans Babben Tina Thörner

22 september: Astralt

Anders Jansson, Babben Larsson, Peter Apelgren, Christer Fuglesang

29 september: Animalia

Anders Jansson, Johan Glans, Annika Lantz, Göran Rosenberg

6 oktober: Alarmerande

Anders Jansson, Petra Mede, Babben Larsson, KG Hammar

13 oktober: Kontinenter på A

Anders Jansson, Babben Larsson, Måns Nilsson, Christer Fuglesang

20 oktober: A-laget

Anders Jansson, Babben Larsson, Annika Lantz, Per Naroskin

27 oktober: Anstötande (OBS! sändningstid är satt till kl 21.30 för detta avsnitt)

Anders Jansson, Henrik Dorsin, Annika Lantz, Ann Heberlein

 

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…