Annons


Snabbfixad italiensk kyckling

Bästa snabbmaten! Laga smakrik kyckling på italienskt vis. Servera med pesto och parmesanost. Läckert!


Ulrikas saftiga italienska kyckling.

Italiensk kyckling med ost och salami

836 kcal per portion
4 port
20 min

4 tunna kycklingfiléer
150 g färskost med 
vitlök
8 skivor salami
50 g soltorkade cocktailtomater i olja
1 krm persillade
100 g sojabönsspagetti
1/2 squash
1 morot
1 fänkål
1 rödlök
1 tsk olivolja
salt, svartpeppar
1 klyfta riven vitlök
1/2 dl grön pesto
1 dl grädde
1 dl riven ost
1/2 dl hackad basilika

Annons

Garnering:
30 g rucolasallad
1 dl riven parmesanost
25 g rostade pinjenötter
2 msk pesto
basilikablad

Gilla Allas.se på Facebook

1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsform. Bred på färskost och lägg på salami. Toppa med soltorkade tomater och krydda med persillade. Gratinera i 225°, 20 min.
2. Koka sojabönsspagetti enl anvisn på förp.
3. Strimla eller svarva squash och morot. Skär fänkål och rödlök tunt.
4. Stek grönsakerna några min i olja, salta och peppra. Tillsätt vitlök, pesto, grädde och ost. Låt puttra i 5 min på medelhög temperatur.
5. Vänd ner sojabönsspagettin i stekpannan, krydda och tillsätt basilika.
6. Servera pastan med kycklingfiléerna och rucola. Toppa med parmesanost, pinje, pesto och basilika.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas sommarlax med örttopping

Ulrikas Kickstart Steg 1 – Onlinekursen som fungerar!
Gör som tusentals andra nöjda kunder har gjort.
Gå min onlinekurs där du får lättlagade maträtter, färdiga inköpslistor och daglig coaching av mig Ulrika Davidsson. 6 veckor för 995 kr. Anmäl dig här!


(7)
(0)



Vinn 10 000 kronor till DIN drömresa – tävla här!



Annons


Annons

Laddar nästa sida…