Annons
Annons


Italiensk kycklingpasta


Italiensk pasta med kyckling

Försommargott! Pasta med kyckling, tomat och basilika.

4 port
Tid: ca 30 min

500–600 g kycklingfiléer
salt, peppar
paprikapulver
smör till stekning
körsbärstomater i klasar
4 port pasta
1 kruka färsk basilika
3–4 msk olivolja
1 bit parmesan- eller pecorinoost
sallad

Annons

1. Krydda och snitta kycklingfiléerna med vass kniv. Bryn dem hastigt i het panna. Efterstek i ugn på 200° ca 20 min. Stick med provnål i filéerna, kommer det klar vätska är de färdiga, eller använd termometer, klara vid 70°. Låt tomaterna steka med de sista 10 min.
2. Koka pastan enl anvisn på förpackn. Blanda hackad basilika med olivolja och blanda i. Krydda med nymald svartpeppar och riv över rikligt med parmesanost.
3. Servera genast med kycklingfilé, sallad och grillade tomater.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med kyckling hittar du om du klickar HÄR »»

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…