Annons
Annons


Jag är en mello-fantast!


tjej som gillar melodifestivalen

Först ut bland melodifestivalfantasterna är Charlotte Jomaa från Lund. Hon och vännerna sätter poäng på bidragen och ger sin telefonröst efter detta.
Vill du också vara med och berätta om dig själv, klicka här och fyll i formuläret.

Annons

Var har du fått ditt stora intresse ifrån?
Vad jag kan komma ihåg var varken min familj eller någon av mina närmaste vänner mello-fantaster eller ens speciellt intresserade av melodifestivalen, då när mitt eget intresse väcktes. Jag tror istället det är att melodifestivalen innebär en kombination av musik i olika stilar och former, TV-följetong, glitter och glamour, humor, tävling, att det tilltalar och roar unga som gamla, att det möjliggör möten mellan nya och gamla artister och att det är en kär gammal tradition som gör att mitt intresse är så stort! I min mening är melodifestivalen det perfekta familjeunderhållningskonceptet på TV!

Gilla Allas.se på Facebook

När blev du mello-fantast?
Mitt första melodifestivalminne är från 1991, då Carola vann med Fångad av en stormvind. Jag var 7 år gammal och minns hur jag sjöng och dansade till den där hemma, jag tyckte den var toppen! Sedan dess har jag sett alla följande års tävlingar, med undantag av 2005. Då var jag i Österrike ett halvår och fick nöja mig med att titta på deras (inte ens i närheten lika bra) motsvarande tävling.
Men riktig fantast blev jag nog först 2002 då SVT ändrade konceptet till sex deltävlingar; sex lördagar på raken med än mer genomtänkt och påkostad underhållning! Nu var jag helt fast!

Hur många mellon har du sett live?
Sedan melodifestivalen började återkomma till Malmö har jag sett 4 deltävlingar i Malmö live; 2009, 2010, 2011 och 2013. Till 2012 hade jag biljett, men sålde den, eftersom en vän skulle fira sin 30-årsdag i Stockholm den dagen.

Vem går du på mello med? Kompisar? Partner?
Jag brukar gå med min man, Adam, och med några vänner och/eller med Adams familj, som även de är mycket förtjusta i festivalen.

Har du stor fest hemma när det är finalen? Eller ska du dit?
När det är final brukar jag bjuda över ett gäng kompisar och så tittar vi tillsammans, eller så åker jag och Adam till hans föräldrar och ser det där med dem och med Adams syskon. Oavsett var vi är, sätter vi varje år poäng på finalbidragen, oftast med dessa kategorier: framträdandet, kläderna, rösten, låten och chans i ESC. Varje kategori tilldelas en poäng 1-10 där 10 är högst, och sedan summeras poängen för varje bidrag per person, och även i hela gruppen. Det bidrag som fått allra högst poäng av gruppen får alltid en telefonröst, oavsett vad enskilda personer tyckt.
Än har jag inte varit på någon final i Stockholm. Jag har försökt få biljetter något år men inte fått några bra platser, och jag tycker egentligen det är precis lika roligt att gå på en delfinal i Malmö, så jag har valt att gå på dem istället.

Är du lika förtjust i eurovisionen?
Inte riktigt lika mycket. Men jag tittar alltid även på det. eurovision-showen har aldrig riktigt levt upp till melodifestivalens höga klass! Det är för mycket programledar-fjant, lite väl mycket röstning och för lite humor. Men i år har jag höga förväntningar, kanske är ESC precis lika bra som melodifestivalen i år, nu när det är Sverige, melodifestivalens förlovade land, som håller i det!

Vilka är dina svenska favoriter i år?
Om jag ska försöka begränsa mig till tre, så väljer jag Robin Stjernberg, Ulrik Munther och State of Drama.

Vem tror du kommer att vinna i år (i Sverige)?
Ulrik Munther!

Favorit genom tiderna? (både svensk och från ESC)
Svårt! Men väljer ”Fångad av en stormvind” med Carola 1991, både i Sverige och ESC.

 

LÄS OCKSÅ


(84)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…