Annons
Annons


Lill-Babs tillbaka på Skansen: Jag önskar jag fick vara lat


Lill-Babs

Lill-Babs är gäst hos Måns Zelmerlöw i kvällens allsång på Skansen. Foto: Carl-Johan Söder och Janne Danielsson.

Barbro, Lill-Babs, Svensson verkar aldrig dra ner på tempot. Hon är alltid fullt sysselsatt, är det inte arbete så är det golf. Umgänge med familj och vänner hör också till, något som hon önskar att hon hade mer tid för.

Annons

Vad har du för dig i sommar och var befinner du dig rent geografiskt?
– Jag är i Järvsö och där är jag nästan hela sommaren förutom när jag turnerar och det är till och från hela sommaren. Jag kommer att befinna mig då alltifrån Luleå i norr till Karlskrona i söder.

Gilla Allas.se på Facebook

I kväll kommer vi att få se dig för åttonde gången medverka i Allsång på Skansen. Sjunger du då din genombrottsslåt – ”Är du kär i mig ännu Klas-Göran”?
− Jag vet faktiskt inte, det är inte klart än, jag vet att jag kommer att sjunga en allsång men vilken vet jag ännu inte.

Vilka är dina personliga Allsångsfavoriter?
– Jag har så MÅNGA, alla de låtar jag gör har blivit favoriter genom åren. Men en som jag har alltid har haft med mig är ”Mitt liv”. Sen är det alltid väldigt roligt att göra potpurri av gamla låtar.

Har du någon artist du gärna skulle vilja uppträda med, någon som du inte sjungit med innan?
– Ja, då får jag välja Darin. Jag fick hans senaste skiva häromdagen där det stod ”Till Barbro”.

Samma kväll som du medverkar i Allsången får vi även se Petter och Petra Marklund – hur är din relation till dem efter programmet ”Så mycket bättre”?
– Tyvärr så ses vi alldeles för sällan, de jobbar mycket och jag jobbar mycket. Det är trist att vi inte kan ses mer. Ibland pratar vi med varandra i telefon men vi jobbar som sagt allihop så vansinnigt mycket. Jag tänker ofta på dem och följer med i vad de gör så jag håller koll på dem.

Du är känd för att upprätthålla kontakter. Vill du ge några tips på hur man bäst vårdar sina relationer, speciellt i tider som dessa då förväntningar på oss är satta på max både i arbete och i vardagen?
– Jag är ändå dålig på det faktiskt, jag skulle gärna vilja hålla kontakten med så många fler. Jag tror att det är lika svårt för alla artister. Varje gång som man har arbetat tillsammans säger man ”Nu måste vi hålla kontakten och snart ses igen!” så blir det inte av och då blir man ledsen för det.

– Som nu häromdagen – då hade jag hela Diggiloo-gänget hemma hos mig och grillade och då var det samma sak, ”Vi måste ses oftare” men jag lovar dig – det kommer inte bli förrän nästa år. Något som jag tycker är bra nu är att jag hittat min plats att prata och det är i bilen. Där sitter jag och talar i telefon ostört. Det är viktigt att sätta sig ned och ge sig själv tid.

Hur gör du när du kopplar av och återhämtar dig?
– Ja du, jag ska se hur jag gör om det händer. Det är inte mycket avkoppling för mig helt enkelt men jag har ju roliga jobb och får otroligt mycket energi av det!

Kan du unna dig att vara lat någon gång?
– Jag skulle önska det faktiskt – att någon gång få vara riktigt lat. Då skulle jag lägga mig i min hammock – den köpte jag för sju år sen och tänkte ”I den ska jag vila i sommar!” Jag har ännu inte legat i den. Alla andra säger att det är så skönt att sova i min hammock.

Beskriv hur din ultimata sommarsemester ser ut.
– Att fira sommaren i Järvsö i goda vänners lag och med familjen är helt fantastiskt!

Du som har gjort och upplevt så mycket, har du något på din ”Att göra-lista” som skulle få en att sätta mandelkubben i halsen av förvåning?
– Herregud! Nä, jag har ingen sån där lista. Jag skulle kanske skaffa mig en. Det låter inte dumt.

Du har till exempel aldrig tänkt på att hoppa fallskärm?
– NEJ, absolut inte och inte åka luftballong heller. Jag har det så bra som jag har det.

Om du fick välja hur du skulle spendera din sommar och bara fick välja ett av följande sätt. Vad hade du då helst valt. Få rå om familjen: sylta, safta och baka sju sorters kakor eller åka iväg med nära och kära och uppleva äventyr?
– Får jag ta nära och kära med mig så åker jag iväg! Det andra hinner jag ju med ändå. Då skulle vi åka till Sydafrika för där har jag aldrig varit förut.

Allsång på Skansen: Tisdag 6 augusti, kl 20.00. SVT1

 

 

 

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…