Annons
Annons


James Bond i Guinness World Records


Explosion i James Bond

Foto: Jonathan Olley © 2015 Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc., Danjaq, LLC and Columbia Pictures Industries.

Förutom att slå biljettintäktsrekord över hela världen meddelades det i går vid en presskonferens i Peking, Kina att Spectre, den 24:e James Bond-filmen, tilldelas Guinness World Records titel för största Film Stunt Explosion. Spectre, har premiär i Kina denna vecka.

Annons

Producenten Barbara Broccoli och skådespelarna Daniel Craig och Léa Seydoux – som medverkar i scenen – tog emot certifikatet för rekordet.

Den otroliga explosionen, som spelades in för en central scen i filmen, ägde rum den 29 juni 2015 i Erfoud, Marocko där 8 418 liter bränsle och 33 kilo sprängämnen användes.

I en kommentar till tillkännagivandet sade Michael G. Wilson och Barbara Broccoli: ”Det är helt fantastiskt att Guinness World Records har erkänt Chris Corboulds otroliga arbete i Spectre i vilken han skapade den största explosionen någonsin i filmhistorien.”

Guinness World Records chefredaktör Craig Glenday tillade: ”James Bond-filmerna är synonyma med att flytta de filmiska gränserna. Den senaste filmen har återigen fångat fantasin hos biobesökare världen över och det beror delvis på alla fenomenala stunts. Scenen med världens största filmstunt-explosion är spektakulär och kommer att stanna länge i minnet som en av de enastående stunderna i Bond-serien.”

Utmärkelsen för den största filmstunt-explosionen är ett av de första rekorden som kommer att ingå i 2017 års Guinness World Records för utgivning nästa år.

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…