Annons
Annons


Jessica Almenäs ryter ifrån: ”Jag vet vad som är bäst för mig och mitt barn”

Jessica Almenäs är höggravid men fortsätter att träna aktivt, vilket många människor har synpunkter på. Därför skickade Jessica en hälsning via Instagram till alla som vill lägga sig i hur hon och andra gravida lever sina liv.


Jessica Almenäs, känd som reporter, programledare och sedan en tid tillbaka även poddare, väntar sitt tredje barn. I det senaste avsnittet av podcasten Träningspodden pratar hon bland annat om att alla ser sig som experter i dag och att det är svårt att diskutera med människor som vägrar lita på forskning.

Annons

”Man bestämmer själv vilken information som är sann och som man ska bygga sin världsbild på. Det kan vara väldigt tröttsamt, det går inte att diskutera med någon som har bestämt sig för att ‘så här är det’ oavsett vad i princip all annan forskning säger”, säger hon.

Ryter ifrån på Instagram

I anslutning till att avsnittet kom ut publicerade hon även en bild på Instagram där hon tar upp ett annat problem på samma tema. Nämligen människor som kommenterar att hon tränar trots att hon är höggravid.

Ett inlägg delat av Jessica Almenäs (@jessicaalmenas) Jun 16, 2017 kl. 12:18 PDT

”Jag är rätt trött på att andra tror sig veta vad som är bäst för min kropp och vad jag och bebisen mår bäst av. Om andra bara vill/ville ligga på rygg och mumsa praliner under graviditeten så är det deras val. JAG tycker om att träna och mår bra av det och om jag mår bra så gör bebisen det. Skulle jag bara ligga och vila så skulle jag bli deprimerad och det skulle bebisen definitivt INTE må bra av”, skriver hon.

Får stort stöd

Bilden har gillats nära 2000 gånger på under två timmar och många uttrycker sina sympatier.

Och till de som är oroliga för Jessicas hälsa säger hon:

”Tro mig, jag har inga problem med att känna av när jag faktiskt MÅSTE vila och sova. Kroppen är rätt tydlig med det om man säger så. Så låt min graviditet och min träning vara, tack”.

Text: Joel Linde, Må bra

 

Läs också: Styrketräning under graviditeten ger positiva effekter

Gravid kvinna som styrketränar.

LÄS OCKSÅ


(301)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…