Annons
Annons


Jimmie Åkesson och Mark Knopfler till Skavlan


jimmie-akesson

Jimmie Åkesson gästar Skavlan på fredag. Foto: Monkberry

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson tog en time out efter valet i höstas. Anledningen var utbrändhet. Den sista mars är Jimmie Åkessons sjukskrivning slut och efter att ha varit borta från sitt parti, Riksdagshuset och inte minst media i ett halvår bryter nu Åkesson sin tystnad hos Fredrik Skavlan.

Annons

Mark Knopfler slog igenom med Dire Straits i slutet av 70-talet och under 80-talet var Dire Straits en av världens ledande rockgrupper. I dag räknas Knopfler som en av de stora stilbildande gitarristerna och han kommer till Skavlan med sitt åttonde soloalbum, Tracker, från vilket han framför ”Beryl”.

Gilla Allas.se på Facebook

Phyllis Logan och Lesley Nicol heter två brittiska skådespelerskor som tv-tittare världen över bäst känner som Mrs Hughes och Mrs Patmore, chefshushållerskan och kocken i Downton Abbey. Skådespelarna kommer direkt från inspelning till Skavlan-studion med det allra senaste från Downton Abbeys kulisser.

Gunhild Stordalen drabbades förra året av den mycket ovanliga sjukdomen systemisk skleros, en livshotande bindvävssjukdom. Stordalen har genomgått experimentella och riskfyllda stamcellstransplantationer och nu planerar hon sin ”come back” i sommar på den stora mat– och hälsokonferens hon varje år arrangerar.

Dit, liksom till Skavlan, kommer även den brittiske forskaren Tristram Stuart, som levde som frigan i många år. Det vill säga att han åt den mat och de råvaror andra kastade bort. Stuart är starkt kritisk till det konsumtionssamhälle vi skapat och menar att om vi inte lägger om kurs kommer jord–, skogsbruk och fiske att utsättas för irreparabla skador.

Skavlan: SVT1 fredag 27 mars kl 21.00

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…