Annons
Annons


Jitterbuggare – galet gott!

Mjukt, segt och sprött på samma gång. Maräng och mördeg i samma kaka är en fantastisk kombination som gör jitterbuggare till en riktig favorit. Funkar fint att frysa.


Härliga smaker som svänger!

Härliga smaker som svänger!

Chokladjitterbuggare

ca 35 st
Tid: ca 1 tim

Mördeg:
3/4 dl socker
200 g smör
ca 4 3/4 dl vetemjöl
3 msk kakao

Maräng:
3 äggvitor
2 dl socker

1. Blanda snabbt samman mördegen i en matberedare, bara precis tills degen går ihop.
2. Låt degen vila inlindad i plastfolie i kyl ca 30 min.
3. Vispa äggvitor och socker i en skål över sjudande vattenbad till ett fast, blankt skum. Ta upp skålen från vattenbadet.4. Dela degen och kavla ut varje del till ca 24×28 cm. Fördela marängsmeten på plattorna och rulla ihop.
4. Lägg rullarna i frysen en stund och skär sedan med en vass kniv ca 1 cm breda skivor och lägg på bakpappersklädd plåt. Runda ev till dem på plåten eller låt dem bli lite ojämna. Grädda i 175 grader, 16–18 min.

Annons

Av Marianne Liljenberg
Foto: Pontus Ferneman

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…