Annons
Annons


Ljuvliga jitterbuggare

Jitterbuggare är maräng inbakad i deg. En favoritkaka hos många. Med vårt recept fixar du det lättare än du tror. Den fina rosa färgen fixar du med några droppar karamellfärg.


Jitterbuggare

Mumsiga småkakor med maräng i mitten.

 

Klassiker i fin färg

ca 40 st
Tid: 1 tim

4 dl vetemjöl
1/2–1 dl potatismjöl
3/4 dl florsocker
200 g smör

Maräng:
3 äggvitor
1 3/4 dl socker
några droppar röd hushållsfärg

1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare inte längre än att den precis går ihop. Forma en längd, linda in i plastfolie och låt vila i kyl ca 30 min.

Annons

2. Dela degen och kavla ut varje del till ca 18×34 cm på bakplåtspapper.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren, torr skål, tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till ett tjockt, blankt skum. Vänd ner några droppar röd hushållsfärg och fördela marängsmeten på degplattorna. Rulla försiktigt ihop med hjälp av papperet. Lägg in rullarna en kort stund i frysen så blir de lättare att skära.

4. Skär rullarna i ca 1/2 cm tjocka skivor, lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Grädda i 175°, 12–15 min. Förvara i en tättslutande burk i frysen och ta upp efter hand.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


(197)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…