Annons
Annons


Jojkar, ballader och svårtippat i Östersund


Nu har Mello-cirkusen landat i Östersund! Eller, det var ju ett par dagar sedan de landade men jag reste genom typ hela Sverige idag och landade i vackra Östersund vid lunchtid. Nu har just tittat på när artisterna repeterade för sista gången innan kvällens genrep inför publik. Så här någonting såg det ut och så här någonting tyckte jag om det hela!

Annons

Hälsar Festival-Johanna (från årets minsta arena? Så söt)

Gilla Allas.se på Facebook

Foto: Johanna Svan

Ellen-benediktson”Insomnia” – Ellen Benediktson. Ellen är tillbaka. Fast ändå inte. Förra året var det finstämt, vackert och gulligt. I år är det svart läder och en tuff brud i lyxförpackning. Låten är bra, men inte mycket mer. En popdänga som så många andra. Jag säger nja. Eller kanske mer maju, för jag kommer att tänka på katter när jag ser framträdandet.

kalle-johansson
”För din skull” – Kalle Johansson. Kalle tog sig till Melodifestivalen genom att vinna ”Svensktoppen nästa”. Och den här låten kommer antagligen att hamna just på Svensktoppen. Man blir glad. Klappa händerna och stampa takten liksom. Speciellt refrängen kan nog få ganska många att i alla fall vicka på tårna. Men det här räcker inte långt i konkurrensen imorgon.

andreas-weise
”Bring Out the Fire” – Andreas Weise. Här blir man glad igen. Andreas utstrålar energi så att det räcker och blir över och redan efter första repetitionen kastar han kavajen. Det syns verkligen att han älskar att göra detta. Svårdefinierad genre… Storband goes pop extra allt skulle jag kalla det för. Det svänger i alla fall. Jag tippar andra chansen på denna.

andreas-johnson
”Living to Die” – Andreas Johnson. Jag har alltid varit ett stort fan av Andreas Johnsons låtar. ”Glorious” och mello-låtarna ”Sing for me” och ”A little bit of love” gör ju att förväntningarna är ganska höga. Och det är en bra låt han levererar i år igen, absolut. Powerballad. Riktigt snyggt. Läcker lasershow. Men det som jag trodde skulle vara en direkt till final får bli en andra chansen tror jag.

isa-tengvall
”Don’t Stop” – Isa. 16-åriga Isa uppträder som om hon aldrig gjort annat. Vilket stämmer. När hon var fem år var hon med i Småstjärnorna, som tioåring var hon med i Talang och som tonåring i SVT-uttagningen till Junior Eurovision Song Contest. Piggt liksom. Låten blir garanterat ungdomarnas favorit i denna deltävlingen och hon lär få röster från samma målgrupp som tidigare röstat på Dolly Style och Samir & Viktor. Pop-dont-stop-popipop och hopp. Trallala…

Kristin-amparo
”I See You” – Kristin Amparo. Favorittippat. Väldigt vackert. Ballad. Mäktig röst. Men den hade inte fått 12 poäng av mig. Superbra ändå såklart, växer efter ett par lyssningar och ganska säker till final i det här startfältet. Gåshudsvarning om man är sån.

jon-henrik-fjallgren
”Jag är fri (Manne Leam Frijje)” – Jon Henrik Fjällgren. Jon Henrik jojkar och det är fräckt. Körtjejerna hänger i stora spöket-laban-dräkter i taket och det dansas och slås på trummor och eldas. Coolt framträdande. Jag är inte lika förtjust i låten… men ska vi gå efter oddsen är det direkt till final!

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…