Annons


Jonas Gardell och Lisa Nilsson avslutar Rosa Bandet-kampanjen


Tisdag kväll, 27 oktober, är det dags för den tredje upplagan av Tillsammans mot cancer i Sjuan. På scen står bland annat Lisa Nilsson, Bo Kaspers Orkester, Jonas Gardell, Benjamin Ingrosso och Albin med Mattias Andréasson.

Annons

Galakvällen, som livesänds från Cirkus i Stockholm, avslutar Rosa Bandet-kampanjen och leds av Tilde de Paula Eby och Kristin Kaspersen. 

Det här är galan där alla artister och alla i produktionen har en nära koppling till ämnet. 1 av 3 får cancer, alla drabbas, och för att stoppa utvecklingen måste vi satsa långsiktigt på cancerforskning. Likt förra året tas ett helhetsgrepp om cancerfrågan för att stödja Cancerfondens långsiktiga arbete med att samla in pengar till svensk cancerforskning.

Berättelser om cancer

Under kvällen medverkar flera cancerdrabbade som öppenhjärtligt delar med sig av sin historia och kamp mot sjukdomen. Vi kommer att få lära känna 28-åriga Linnea vars liv vändes upp och ner när hon för ett år sedan drabbades av akut lymfatisk leukemi. Vi träffar också 34-åriga Jocke som tidigare i år förlorade sin fru Mia. För att nämna några.

Gilla Allas.se på Facebook

Professor Hans Rosling kommer att berätta om sin cancer. Och programledaren Christine Meltzer som för tre år sen fick veta att hon hade bröstcancer kommer att berätta om sitt möte med vården.

Artisterna Albin och Mattias Andréasson (fd EMD), som ligger bakom 2014 års största hit ”Din Soldat” har specialskrivit en låt till galan vars intäkter går oavkortat till Cancerfonden. Bakgrunden är att Albin förlorade en nära vän, och Mattias förlorade sin pappa till cancer, och med hjälp av musiken bearbetar de sin sorg i låten ”Du lever inom mig”.

Förlorade sin bror

Alla fyra i Bo Kaspers Orkester har nära familj eller vänner som drabbats av cancer, och de framför på galan låten ”Utan dig” som de spelade in efter att sångaren Bo förlorat sin bror till sjukdomen. När Lisa Nilsson medverkade i galan för två år sedan hade hon med sig sitt eget band, och på trummor satt Christer Jansson. I år spelar hon med honom i tankarna, Christer gick bort i cancer i maj i år. Lisa Nilsson kommer att spela succétolkningen från Så mycket bättre – ”Vart du än går”, om en förälders kärlek till sitt barn.

Jonas Gardell kommer att framföra sin ”Mitt enda liv” tillsammans med Tensta gospel choir. I Tensta gospel choir finns två medlemmar som just nu behandlas för sin cancer. Benjamin Ingrosso har fått en jättehit med sin debutsingel ”Fall in love”, och han spelar med sin mormor Christina Schollin i tankarna.

Resultat från kampanjen

Dessutom medverkar Leo Razzak, Ingvar Oldsberg, Anna Brolin och Laila Bagge i galan.

Under kvällen kommer därför svenska folket uppmanas att hjälpa till att besegra cancer genom att bli månadsgivare till Cancerfonden. Vi kommer också att kunna ta del av resultat från årets Rosa Bandet-kampanj.

Tillsammans mot cancer: Tisdag 27 oktober, kl 20.00 i Sjuan


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…